Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudok megszabadulni a...

Hogyan tudok megszabadulni a hitelemtől?

Figyelt kérdés

A történet:

2006ban vásárolt lakás jelzáloggal terhelve + anyámék lakására is jelzálog került.

Szeretnék megszabadulni a hiteltől, de nem tudom merre induljak el. A mostani tartozásom 51000 chf. Tisztában vagyok vele, hogy ezen csak bukhatok, de inkább hajlandó vagyok most bukni kisebbet, mint később még nagyobbat.

Van 1m forintom a felemrülő költségek fedezésére.

Ötletek?

2010. jún. 20. 11:25
 1/3 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzátennék, hogy a saját lakásom is beáldozom!
2010. jún. 22. 08:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Az attól függ, milyen értékű a lakásod.

Ha el tudod adni és a vételár fedezi a jelenlegi tőketartozást, akkor ez a megoldás.

Ha a tartozás most több, mint a lakásod értéke, akkor azt tudod tenni, hogy a lakásod eladása után a hitel előtörleszted, majd átalakíttatod a bankkal szabad felhasználású, lehetőleg HUF alapú hitellé és ezt törleszted tovább.

Olyan megoldás sajnos nem létezik, ha több a tartozásod, mint a lakásod értéke, hogy a szüleid házáról is le tudd venni a jelzálog terhet plusz pénz nélkül.

Az a megoldás is rossz, hogy hagyod bebukni a lakásodat és nem fizeted tovább a részleteket, mert a bank ebben az esetben mindkét ingatant viszi a tartozás és egyéb költségek fejében.

2010. jún. 22. 14:28
 3/3 A kérdező kommentje:

"Ha a tartozás most több, mint a lakásod értéke, akkor azt tudod tenni, hogy a lakásod eladása után a hitel előtörleszted, majd átalakíttatod a bankkal szabad felhasználású, lehetőleg HUF alapú hitellé és ezt törleszted tovább. "

Valószinűleg ez a megoldás kerül sorra.

2010. jún. 22. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!