Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankszámlák havi díjai...

A bankszámlák havi díjai miért nagyon magasak, ha nagy összeget tartasz rajtuk?

Figyelt kérdés
Nézem a bankmonitor oldalon a kalkulátort. Ha semennyi tartalékot nem írok be, akkor 2-300 Ftos havi bankszámlaköltséget ad ki, ha nagy tartalékot írok rá (más különbséget nem állítok be!), akkor 1 számlacsomag kivételével 5000 Ft-tól indul. Miért?

2018. jún. 30. 19:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Meg az életkort nem tudom, miért kell beírni a kalkulációhoz.
2018. júl. 1. 22:33
 12/19 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Konkrét példákat kértem, nem ezt a linket, amit én is ismerek.

Amit írtam feljebb, azt máig úgy látom.

2018. júl. 2. 08:25
 13/19 anonim ***** válasza:

Valamit benéztél. Vagy ha nem állítasz be havi fix jövedelmet, akkor persze hogy magas lesz a számlavezetési díj, ez így szokott lenni.

Az ingyenes számlavezetésnek általában kétféle feltétele van, amik közül legalább az egyiknek teljesülnie kell: vagy rendszeres jövedelem vagy magas (jellemzően több milliós) elhelyezett betétállomány.

De ha havi szinten 0Ft érkezik a számlára, akkor magas lesz a számlavezetésed, függetlenül attól, hogy 10 ezret vagy 1 milliót tartasz amúgy a számlán.

2018. júl. 2. 08:29
 14/19 A kérdező kommentje:
10: Mindenhol 0-t állítottam be, havi 2 kártyahasználatot (ebből 1 felvét saját, 1 idegen automatából, 500-500 000 FT), mert azt nem engedte 0-zni, 900 000 000 Ft számlaegyenleget, ugyanennyi megtakarítást.
2018. júl. 2. 15:13
 15/19 A kérdező kommentje:

12: "Konkrét példákat kértem, nem ezt a linket, amit én is ismerek."

Már a kérdéseben és egy későbbi hozzászólásomban is leírtam, hogy miket állítottam be, most újra, harmadszor is.

Ez volt maga a kérdés is, miért több akkor?

Érdekes, a többiek értették, és megválaszolták bőven azelőtt, hogy jöttél volna a topicba.

2018. júl. 2. 15:15
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Inkább az az érdekes, hogy valaki ennyire buta és nem érti meg a leírtakat, csak hogy visszadobjam jogosan!!! a labdát.

Ekkora kp.felvételnél persze hogy magas lesz a havi bankköltség, de ez nem a számlavezetési díj, hanem készpénzfelvételi díj! Nem nagy dolog rájönni. Érdekes, neked nem sikerült.

Ha nullára állítod a készpénzfelvételeket vagy 2 db max 150 000 ft-ig, nyilatkozat mellett persze, akkor mindjárt nem lesz ilyen magas költség és talán rájössz, hogy ez nem a számlavezetési díj.

2018. júl. 2. 21:21
 17/19 A kérdező kommentje:

16:

1. Erre azért nem gondolok, mert a jelenlegi bankszámlámról korlátlanul vehetek fel készpénzt ingyenesen.

2. Természetesen 0 készpénzfelvételt állítottam volna be, de AMINT AZT MÁR ÍRTAM, NEM ENGEDI a rendszer, ezért írtam be 1-1 alkalmat.

2018. júl. 2. 22:53
 18/19 A kérdező kommentje:
.. ld. 14-es hsz.
2018. júl. 2. 22:54
 19/19 A kérdező kommentje:

16: Amúgy az értetlenségem ebben az esetben is ugyanaz. Tarthatnám otthon az 1 Mrd Ft-omat, de nem, rendelkezésükre bocsátom ajándékba, aminek következtében ők 10 Mrd Ft hitelt bocsáthatnak ki, tehát hasznot hajtok nekik. Ehhez képest még én fizessek nekik havonta 5-13000 Ft-ot azért, mert a SAJÁT pénzem 0,1%-át felveszem, és közben 10 Mrd Ft hozamot hoztam nekik.

Szóval a kérdés az eredeti. Miért én fizetek nekik azért évi 50-130 000 Ft-ot, mert 10 Mrd-os hozamot produkáltam nekik?

2018. júl. 2. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!