Van a 5 millió önerőnk a párommal. Hitelt szeretnénk felvenni ház vásárlásra. CSOK-ot is szeretnénk igénybe venni 2 gyerekre.20-25 millióért akarunk házat venni. Melyik bankot válasszuk?
CSOK-ot lényegesen többet kapsz új ház építésére, mint használt lakásra.
Illetve Balatonon nem tudom, hogy mennyire hiteleznek a bankok, de nekem talán karcsúnak tűnik kicsit az önerőtök. Tudom, hogy törvényileg 20% az előírt minimum, de ez többnyire csak Budapesten engedik meg, hogy eddig elmenj.
Ezeket csak mellékesen említettem meg. Amúgy ajánlom a fogyasztóbarát lakáshitel konstrukciót. Ezt a bankok úgy nagyjából egyforma feltételekkel ajánlják, szóval ebből a szempontból szinte mindegy, hogy hol veszitek fel, ha ezt választjátok. Nekem a K&H-val jó tapasztalataim vannak, de szerintem ez fiók és ügyintéző függő is.
Bocsánat, rosszul tudtam, nem önerő a CSOK, csak simán lejön a vételárból, tehát arra az összegre nem kell hitelt felvenned.
Teszem azt egy 20 milliós panelnél ha van 5M önerőd és igényelsz használt lakásra 1 gyerek után CSOK-ot (600.000Ft), akkor nem kell 15M hitelt felvenni, csak 14,4-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!