Ha másik bankot szeretnék, köteles vagyok a másikat megszüntetni? (Németország)
Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 20:18
1/8 anonim válasza:
Na most még egyszer:
Ha egy másik kereskedelmi bank ügyfele szeretnél lenni, akkor köteles vagy-e az előző bankban lévő szerződésedet felmondani?
Nem.
2/8 A kérdező kommentje:
Oke, akkor megnyugodtam;)
2018. jún. 1. 20:22
4/8 anonim válasza:
Persze az esetlegesen felmerülő díjakat köteles vagy megfizetni amíg fel nem mondod a bankszámlád (pl számlavezetés, kártya a díja, ha van ilyen).
5/8 anonim válasza:
Nem vagy köteles. Sőt ugyanannál a banknál lehet 2 számlád is.
De a "másik" bank nem köteles elfogadni a kérelmedet.
1 számlához jogod van. Ha már van számlád, akkor elutasithat a bank, ha neki úgy tetszik.
Viszont ha nyitsz egy másik számlát, érdemes megszüntetni a régit. Miért fizetnél 2 helyre számlavezetési dijat?
6/8 anonim válasza:
Sőt a meglévő bankod mellé nyithatsz még 1 másik bankot is!
(Bocsi a kérdésed elég butácska lett, nem hagyhattam ki.)
7/8 anonim válasza:
5-ös vagyok. Le lehet pontozni, de ez a törvény. Itt joga van a banknak megválogatni az ügyfeleit. A " mindenkinek joga van 1 számlához" törvény bevezetése előtt még nehezebben lehetett számlát nyitni. Ez nem Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!