Várható kamatemelkedés a közeljövőben állampapírok terén szerintetek?
Figyelt kérdés
Hamarosan lejár a mostani lekötésem, és nem tudom megéri e várni, hogy emelkedjenek a kamatok és akkor lekötni vagy most is érdemes akár több évre.2018. máj. 29. 22:10
1/7 anonim válasza:
Egyelőre pont, hogy jobb besorolásokat kapott az ország, szóval nem valószínű. Nyilván nem lehet kitalálni, mi lesz a jövőben, de most a gazdaság elég stabilnak tűnik, ha nem lesz valami nagy válság, én nem számító emelkedésre.
2/7 anonim válasza:
A jelenlegi helyzet fenntarthatatlan, nyilván lesz emelkedés, nem is kicsi. A kérdés csak az, mit értesz "közeljövőben" alatt.
3/7 A kérdező kommentje:
Olyan fél év távlatában gondoltam a közeljövőt.
2018. máj. 29. 22:59
4/7 anonim válasza:
Elképzelhető. Figyelni kell az olasz válság mennyire gyűrűzik be. Ott most nagyot ugrott a hozam, egyik napról a másikra. Lehet eszkalálódik, de szvsz messze állunk attól hogy akkora probléma legyen mint a görög válság alatt volt. (Aki akkor vett államkötvényt az nagyon jól járt, persze nem görögöt :)
5/7 anonim válasza:
Ja és a magyar gazdaság jól áll.
Amíg az állampapír hozam alacsony addig lehet részvényekkel próbálkozni. Nagyobb kockázat persze.
6/7 A kérdező kommentje:
A tőzsde az nálam ki van zárva. Nem egy embert ismerek akik elég szépet buktak rajta. Állampapírban merem maximum tartani a megtakarításaimat. Mostani 3 és 5 éves futamidőkön gondolkodom, de nem ártana ha kicsit többet adnának kamatban. Azért is tettem fel a kérdést, mert most megrogyott a forint aztán gondoltam hátha a nyár folyamán feljebb megy a kamat.
2018. máj. 30. 00:51
7/7 anonim válasza:
Kamatra vagy hozamra gondolsz? A hozamok most amúgy pl pont emelkedtek, de már kicsit vissza is korrigált a piac. De amúgy pénteken lesz Moody's, azután valszeg megint csökkenni fog kicsit, szóval nettóban max enyhe hozamemelkedést várok fél év távlatában.
Az újonnan kibocsátott állampapírok/-sorozatok kamata pedig valszeg szintén nem fog változni, ott lassabban csapódnak le az ilyen dolgok, meg hát MNB sem fog kamatot emelni mostanában...
Egyébként a Prémium Állampapírt tudom javasolni, infláció felett fizet elég jó kamatprrémiumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!