15 (2 hét múlva 16 leszek), bemehetek a bankba feltenni a kártyámra pénzt egyedül?
"Mert még sosem tettem pénzt a kártyámra"
A kártyádra nem is fogsz tudni tenni, csak a számlára. A kártya csak egy segítség, hogy felvedd a pénzt a számládról.
Ha van bankkártyád, akkor felesleges bemenni a bankba, mert ott drágább a készpénzfelvétel.
A kártyához tartozik egy PIN kód, azt tudod?
Amikor megkaptad a kártyát, akkor kellett megkapnod, megjegyezned. Ha ez meg van, akkor odamész egy bankautomatához és felveszed.
Ha van netbankod, akkor nem árt előtte megnézni, mennyi a napi készpénzfelvételi limited - mert hiába van pénz a számládon, ha pl. 50 ezer ft a limit, akkor nem enged 70-et felvenni.
Jaj, bocs, ezt benéztem (első vagyok)
Személyi igazolványodat, lakcímkártyát vinned kell, mert minden befizetésnél mindenkit beazonosítanak.
Ha Nálad van a kártyád és tudod a PIN kódot, akkor jó, vagy a bankszámla számodat.
Ha egyik sincs meg, akkor is tudsz befizetni, max akkor húzzák a szájukat :-)
16 vagyok, rendszeresen teszek fel pénzt a számlámra(unicredites vagyok)
A számlaszámom kell meg a feltevendő pénz, ennyi, meg szokta kérdezni, hogy enyém-e a számla, mondom igen, 2 helyen aláírom a papírt és kész, személyit nem kérnek
Van egy másik opció ami 24/7ben elérhető, a bank közvetlen utca meletti ajtaja után van 1 automata ami pénz feltöltésére is alkalmas, annyi, hogyha bezár a bank akkor le kell húzni a kártyám a záron és kész
"aláírom a papírt és kész, személyit nem kérnek"
Akkor viszont szabálytalan az ügyintéző: ha nem bankkártyával "azonosítod" magad, akkor el kell kérnie a személyit minden befizetésnél . még akkor is, ha asaját számládról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!