Szerintetek pozitív lesz a hitelbíralat?
"Az albérlet árak nem lesznek olcsóbbak, mi igy gondolkodunk."
Ti most lottoztok. Ha beutne a valsag es az ingatlan erteke lemenne pl. 10 millara, a bank megker, hogy vonjatok be tovabbi fedezetet, ha nincs, elarverezi alolatok 10 millaert, nektek meg megmarad az 5 milla hiteletek, amit fizettek szepen. A szemelyi kolcsonnek meg valszeg elszall a kamata, azt nem tudjatok rogziteni. Ha ez bekovetkezik, majd ne sirjon a szatok, hogy fujj a gonoz bank lehuz a kamattal olyan penzre, ami csak papiron letezett. :)
Lehet lepontozni, de teljesen ésszerű dolog hiteltörlesztéssel kiváltani egy bérleti díjat még akkor is ha esetleg kicsit túl lesz adósodva az ember.
Egy újabb ingatlanválságnak egyelőre nyoma sincs és ha lesz is valamikor a jövőben nem tudni, hogy milyen mértékű lesz. Pont az a hazárdírozás ha valaki erre vár és nem a jelenlegi trendek alapján hozza meg a döntését.
"de teljesen ésszerű dolog hiteltörlesztéssel kiváltani egy bérleti díjat még akkor is ha esetleg kicsit túl lesz adósodva az ember."
TÚLadósodni sosem bölcs dolog, főleg, ha még a kiadásait sem tudja kordában tartani (ezek már most annyit fizetnek lakbérre, mint a két hitel törlesztője, annál kapnának sokkal olcsóbb lakbért).
"Pont az a hazárdírozás ha valaki erre vár és nem a jelenlegi trendek alapján hozza meg a döntését."
Te mit értesz "jelenlegi trend" alatt? Nekem úgy tűnik, hogy egy mondatban ellentmondasz önmagadnak. :)
Az én véleményem:
A lakáshitelhez mindenképp kell önerő. Önerő lehet: lejárt lakástakarék, ha nincs, másik fedezet, ha az sincs, akkor személyi kölcsön. Igen.. van ilyen. De még mindig jobb, mint egy albérletben leélni az életed, ami sosem lesz a tiéd. Ha stabil a kapcsolat, fixnek tűnik a munka, akkor én is belevágnék. Okosan meg lehet oldani, folyamatos előtörlesztéssel, hogy ez ne 20 évig tartson. Első nem jól írta, a személyi kölcsön ha fix, az nem módosulhat, bár ez nem derül ki a kiírásból. A kérdésre válaszolva: szerintem esélyes, hogy megkapjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!