Mi a különbség hitel és kölcsön között?
Állítólag a kölcsön az egyszeri pénzösszeg átadása.
Mert a hitel nem?
kölcsön - a kezembe kapom a pénzt
hitel - a követelő félnek utalnak (aki én vagyok) - tehát a kezembe kapom a pénzt.
?
És ha mondjuk kölcsönt veszek fel, hogy azt kifizethessem a szalonnak?
Akkor minek hitel?
Hitelnél egy "keretet" biztosít a bank, melyet a szerződésben meghatározott célra folyósít, és nem Neked, hanem a "másik" félnek fizet ki közvetlenül.
Például lakásvásárlásnál az eladó kapja meg, nem Te.
Kölcsönnél Neked adják oda "kézbe" és Te fizeted tovább a "másik" félnek, vagy iszod el. :)
Teljesen mindegy kinek folyósít a bank, nem ez a lényeg. Legegyszerűbben megfogalmazva a hitel egy lehetőség a kölcsönre. Nem véletlenül van hitelkártya, hitelkeret és nincs kölcsönkártya, kölcsönkeret.
A hitel szó is onnan jön, hogy hiteles vagy a bank számára, megbíznak benned, a kölcsön pedig a ténylegesen folyósított összeget jelenti.
Na jó tisztázzuk a homályt :D
Utolsó írta jól, egyébként banki dolgozó vagyok, szóval itt a helyes válasz. Próbálom nem szakszöveggel leírni.
Hitel egy keret jellegű dolog, a pénz lehetősége (hitelkártya, folyószámlahitel), ott van, de nem biztos, hogy használod, lehet csak évekig ott van, ténylegesen nincs kifolyósítva, csak rajta van a hitelkártyádon.
Kölcsön: Egy ténylegesen folyósított pénz, teljesen mindegy, hogy KINEK. eladónak, vagy neked, ez KÖLCSÖN.
Amit felhasználsz, majd részletekben visszafizeted. Remélem, így érthető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!