Nem tudok IBAN számlaszámra utalni, mert nem fogadja el a
számlaszámnál a betűket, hogyan kell, előrefizetésem
lenne?
Figyelt kérdés
Az Orsay-ból rendeltem ruhákat és számlaszámnak megadták e-mailben hogy: ORSAY GmbH,Bank: Raiffeisen Bank Zrt, IBAN:261200100(és így tovább nem írom ki a teljes számlaszámot) illetve egy BIC számot mint BIC: UBRTHUHB, amit azt sem tudom hova kell írni. Mikor be akarom írni az Erste Netbankba a számlaszámot nem fogadja el ha csak a számokat írom,mert azt írja ki,hogy ilyen szám nem létezik, ha elé írom a HU-t akkor azt nem engedi beírni, csak számokat. Hogyan kell így átutalnom?Többször rendeltem már tőlük amúgy,de akkor bankkártyás fizetéssel,úgy sikerült,de véletlenül most az előreutalást választottam.
Azért nem tudod, mert ez egy belföldi számla, csak valamiért az idióták úgy adták meg, hogy abból indultak ki, hogy a vásárló külföldről fog utalni.
Tehát neked mint magyar bankszámlával rendelkezőnek elegendő a 24 (3x8) számjegyet beírni. Betűket nem kell, BIC kódot meg pláne nem.
2018. márc. 30. 11:47
2/9 anonim válasza:
Mivel ez magyar bankszámlaszám, elég ha belföldiként utalod és akkor a bic kódra nincs szükséged, az IBAN szám elejéről meg ne írd be a HU26-ot, hanem kezd a számlaszámot 1200-val.
2018. márc. 30. 11:50
3/9 anonim válasza:
A Raiffeisen Bank Zrt egy magyar bank, a UBRTHUHB pedig rövid guglizás után a magyar Raiffeisen bank azonosítója, tehát neked egy szimpla belföldi utalást kell végezned. Pontosan nem tudom, melyik számokat kell elhagyni az ibanból, hogy a belföldi számlaszámot megkapd, de vannak neten nagyon jó kis kalkulátorok erre.
2018. márc. 30. 11:51
4/9 anonim válasza:
Ja, amúgy az IBAN alkalmazása az nem egy külön számlára való utalást jelent, hanem csupán a már meglévő belföldi számlának egy nemzetközi formátumú címzése módja. A belföldi az a fogadó fél nézőpontjából értendő.
Ebben az esetben a magyarországi Raiffeisennél van a célszámla, te pedig feltétezhetően magyar bank ügyfeleként akarsz utalni, tehát ez egy belföldi tranzakció lesz, IBAN és BIC nélkül, mint már említettem.
2018. márc. 30. 11:51
5/9 A kérdező kommentje:
Húúú, köszönöm szépen, ez nagyon hasznos volt. Ezek tényleg nem írták le a lényeget. Még csak egy kérdés. Megadták ugye a bankuk nevét,meg a cégük nevét. A bankuk nevét nem fontos megadni,ugye? A megbízó nevéhez az ORSAY GmbH-t írni? Csak azért mert már nem is lenne több rublika,mivel a közlemény rovatba a megrendelésem számát kell írni.
2018. márc. 30. 12:14
6/9 A kérdező kommentje:
Ja, még egy olyan, hogy megbízás azonosító. Oda akkor mit írjak?
2018. márc. 30. 12:15
7/9 anonim válasza:
Megbízás azonosítót üresen hagyhatod. A kedvezményezett neve "ORSAY GmbH", a bank nevét nem kell beírnod sehova.
2018. márc. 30. 12:17
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat! Sikerült a tranzakció. Mindenkit "lájkolok". :D
2018. márc. 30. 12:31
9/9 Gaborka1956 válasza:
Egyszerűen fogalmazva. A belföldről - külföldre történő online banki átutalásoknál, az IBAN típusú (28 jegyű) bankszámlaszámok megadásakor (beírásakor), az első 4 karaktert el kell hagyni.
Pl.: IBAN: HU65120106110011418300100003 esetén a HU65 elhagyandó.
Még egy fontos tudnivaló: a virtuális Webkártyákról, nem lehet ilyen tételeket sem külföldre utalni. Sok szerencsét!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!