Hogyan tudok pénzt átutalni bankszámlára, ha nekem nincs? Muszáj abba a bankba mennem ahová a másik fél tartozik?
Sajnos nincs bankszámlám, és szeretnék venni egy ajándékot, ám az eladó csak előreutalás után adja fel a csomagot, tehát utalnom kell a kért összeget. A baj csak az hogy nem tudom, hogy hogyan kell...Postán vagy takarékszövetkezetekben is lehet? Vagy csak olyan bankban ahová az eladó tartozik?
Még kezdő vagyok... :)
Köszönöm a válaszokat :)
Tanácsos abban a bankban befizetni a számlára, ahova a számla tartozik, mert így díjmentes lesz a befizetésed.
Ha postai csekken küldöd a pénzt, annak elég magas a költsége, sőt sok esetben az is, ha neked egy másik bankban lenne bankszámlád és onnan utalsz külső bankszámlára...
Mindenképpen jobban jársz, ha bankszámlára fizeted be a vételárat, mert utánvétellel elég magas postaköltséget kellene fizetned!
postai csekken csak előzetes egyeztetés után fizess be bárki számlájára, mert baromira fog neki örülni, hogy több száz forintot levonnak tőle ezért...
legolcsóbban úgy jössz ki, ha bemész a bankjába és kpben befizeted
ha nem tudod megoldani, akkor előzetes egyeztetés után postai rózsaszín csekken küld a lakcímére
Bankszámlára érdemesebb (és jobban meg is éri) úgy ha bemész az adott bankba és befizeted.
Rózsaszín csekken is befizethetsz a postán keresztül, de ha bakszámlára fizetsz, az valószínű, hogy a kedvezményezettnek pénzbe fog kerülni, így érdemesebb egy címet kérni ahova küldheted a pénzt. Viszont a postán ez neked is + költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!