Tudok kártyára pénzt tenni az ATM-en?
Sziasztok.
Szeretnék pénzt tenni a kártyámra, mert nincs szükségem ennyi készpénzre. Van itt pénzbefizető ATM, de nem vagyok biztos abban, hogy hogyan működik. És ha lehet nem mennék be ezért a bankba. :) Valaki el tudná magyarázni?!
Másik topikban azon pörögtél, hogy kártyára nem lehet utalni. A bankkártyaszám ugyanúgy azonosítja az ügyfélhez tartozó adabázis rekordot. Hiába írod le minden kérdésnél.
"a kérdező itt készpénzt fizetne be a SZÁMLÁJÁRA"
Számlára se lehet készpénzt befizetni. Azt a bank kasszájába lehet befizetni. A számlára már csak elektronikusan kerül felvitelre.
A másik topikban nem én voltam. Többen vagyunk, akiket zavarnak ezek a szófordulatok, mint "kártyára kapom a fizetésem", "pénzt vennék le a kártyámról" "pénzt tennék a kártyára". Ezek a pénzek a számlán vannak (még ha fizikailag a bank pénztárában is), és semmiképpen nem a kártyán.
A kártya egy kulcs, amivel hozzá lehet férni a számlapénzhez. Ez néhány éve még nem is volt téma ebben a fórumban, senki nem használta ezeket a hibás kifejezéseket. Most szinte hetente bele lehet botlani egy ilyen kérdésbe. Nagyon örülök neki, ha mást is zavar és "pörög" rajta.
"Ez néhány éve még nem is volt téma ebben a fórumban, senki nem használta ezeket a hibás kifejezéseket."
10 éve is ezen pörögtél:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Mostmeg már az első 3 hozzászólás mindig erről szól anélkül, hogy a kérdésre válaszolna.
Nem hiszem el, hogy képes voltál ezt előásni. :D Ki is pörög akkor leginkább ezen a témán?
De a lényeg akkor sem változik, a kártyán egyedül akkor lesz pénz, ha leteszed az asztalra, a pénzt meg rápakolod.
Beírod a keresőbe, hogy kártyára és az utolsó oldalra lapozol. Találhatsz százával.
A számlán még akkor se lesz pénz, mert nem tudod rápakolni. A pénz a kasszában lesz.
Emberek.
Nem kell egymás vérét szívni. Mindig is voltak ilyen emberek akik a tökéletességre alapozzák az életüket, ő baja - nekem mindegy, aki így is megértette és válaszolt normális - annak nagyon köszönöm, ment azokra a zöld. :)
"Beírod a keresőbe, hogy kártyára és az utolsó oldalra lapozol. Találhatsz százával."
Nem köszi, ennyire nem pörgök a témán és van jobb dolgom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!