Mennyi lenne ennek az összegnek az átutalása külföldre? Banki költség mennyi?
Át kellene utalnom 97 Eurót egy német alkatrész forgalmazónak, OTP Junior számlám van, jó pár éve. Megnéztem a hirdetményeket, de azt a részt nem tudom értelmezni hogy "0,3% (2600Ft/40.000Ft)" Ez most mit is jelent? most 0,3% a jön rá még költségként vagy 2600Ft jön költségnek. Éppen a pillanatban a Deviza eladási árfolyam az OTP-nél: 312,87 Ft így ha most utalnám az összeget akkor az nekem 30348,39Ft + Banki költségbe lenne, ami azért sajnos nem mindegy hogy mennyi.
OTP Direkten intézném interneten.
(2.oldalon ,eseti megbízás, bankon kívüli részt néztem.)
0,3%, de minimum 2600Ft. Jelen esetben a 97 euró az kb 30000Ft, ennek a 0,3%-a 90Ft, de ettől nagyobb a 2600Ft, tehát 2600Ft lesz az átutalás díja. Kb 2800 eurónál lépné át a 0,3% a 2600Ft-ot, azaz kb 2800 euró utalásig kerül 2600Ft-ba az utalás (ami a durva, hogy 1 euró átutalása is 2600Ft-ba kerülne). Kártyás fizetési lehetőség nincs? Az ingyen lenne.
Mielőtt az OTP-t drágának tartaná valaki, az nézzen utána a saját bankjánál is a deviza utalás díjának, mivel a legtöbb banknál kb ugyanennyibe kerül forint számláról az utalás (igen, tudom, biztos van kivétel).
Elutaltam az OTP-ben, 33e fölött volt kicsivel.. :(
KB mennyi idő míg a célhelyen jóvá írják? "Normálon" küldtem, nem pipáltam ki a sürgőset, gondoltam az is drágítja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!