Bankkártya? Hogy megy ez?
Most van először bankkártyám.
Rendeltem itthonra pár dolgot. Azt írták lehet fizetni átvételkor kártyával. De még sose használtam. A pin kódot tegnap vettem át a bankban ( remélem aktiválva is lett). Annyi hogy bedugom abba a gépbe és beírom a pin kódot? félek hogy nem fog működni és elvesztem a rendelést...
Ezért menjek be a városba a tőlem 1 órára lévő bankba?
Gondoltam másnak van ebben tapasztalata és tudna segíteni, nem pedig beszólni
Jó lenne előtte biztosra tudni, hogy valóban aktiválták. Bár ha bankban vetted át, akkor sanszos.
Ha félsz, akkor vegyél fel némi kp-t, hogy akkor is tudj fizetni, ha nem működik a kártyád.
Nézz rá a netbankodra. Általában ott lehet aktiválni, de van olyan bank, ahol az első PIN-kódos tranzakció aktiválja. Ez esetben sincs gond, mert a futár terminálja fog PIN-kódot kérni (ha 5000 feletti az összeg).
De a netbankban mindenképpen nézz rá a kártya státuszára!
Ha PayPassos a kártyád, be se kell dugni, elég hozzáérinteni a terminál tetején a kijelzőhöz. Ha érzékelte, akkor csipog egyet, innen tudod, hogy elveheted a kártyát. Ilyenkor ki szokta írni, hogy "Kártya elfogadva. Kérem várjon." vagy vmi hasonló szöveget. Utána, ha 5000 forint alatt volt a vásárlás, akkor már is nem kér PIN-kódot, csak megvárod, amíg nyomtat egy blokkot. Ha 5000 forint felett vásároltál, akkor kiírja, hogy "PIN kód:" és te beütöd a 4 jegyű kódot, a végén pedig megnyomod a zöld színű gombot. Ha elrontottad, akkor azt hiszem, a piros színűt kell megnyomni, az töröl és akkor beírhatod újra. De ha elsőre nem jót írtál be és mégis a zöldet nyomtad, azt hiszem másodjára is lehet próbálkozni. Talán a harmadik vagy negyedik próbálkozás után tiltja a kártyát, szóval addig azért ne menj el. :-) Inkább lassabban írd be a kódot, nehogy eltéveszd. :-)
Én amúgy a boltban is úgy szoktam meg a futárnál is, hogy amikor mondja, mennyit kell fizetni, akkor neki nyújtom át a kártyát. Aztán van, aki elveszi és maga érinti oda hozzá vagy dugja be vagy húzza le... Van aki meg mondja, hogy "érintheti", akkor meg én csinálom meg. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!