Hogyan kell banki átutalást csinálni?
Figyelt kérdés
Van bankkártyám, de soha nem utaltam még sehova.
Otp-nél vagyok és otp-re kellene banki átutalást csinálni. Megadták, hogy mit írjak bele a közleménybe, hova utaljak, de fogalmam sincs, hogyan kell ezt csinálni.
Ezt pontosan hogyan kell? Lehet úgy, hogy bemegyek a bankba és befizetem a pénzt vagy az másnak minősül?
Ezt a banki átutalást csak interneten lehet csinálni?
Fogalmam sincs az egészről, hogy hogyan működik.
Bocsánat a hülye kérdésért, de nem értek ehhez.
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
2018. jan. 31. 19:19
1/4 anonim válasza:
Lehet bankfiókban is. Bemész az otp-be, és ott két opció van. Vagy befizeted az illető számlájára a pénzt (ebben az esetben kp-ban oda kell adnod), vagy pedig a saját számládról átutalod neki. Mindkettőhöz ugyanazok az adatok kellenek, legegyszerűbb, ha felírod egy cetlire és odaadod az ügyintézőnek (a másik fél neve, számlaszáma, összeg, közlemény). Személyi legyen nálad.
2/4 anonim válasza:
Természetesen lehet úgy is, hogy befizeted egy bankfiókban. Kényelmesebb, ha netbankon keresztül intézrd. Ehhez viszont tudni kellene, van-e egyáltalán netbank hozzáférésed.
3/4 anonim válasza:
Azt kifelejtettem, ha befizeted, az ingyen van, ha utalsz, annak jó eséllyel díja van, amit a bankszámládra terhelnek rá.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
Akkor majd bemegyek a bankba és megérdeklődök ott mindent. :) Nincs netbankom, sajnos nem értek ezekhez.
2018. jan. 31. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!