Noja97 kérdése:

Intrum Justitia?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Azèrt írok , mert megtudtam hogy az Intrum Justitia felè 2 darab tartozasom is van , az egyiket mar el is kezdtem reszletre fizetni , de utàna sajnos jott a masodik telenoros tartozas amit èn ugy tudok hogy ha van egy tartozàsom a telenorhoz akkor masodikat nem lehet kivenni.... Informàciot SE a telenorba se az intrumnàl nem adtak ki hogy milyen kèszulek meg hogy mikor hol lett kiveve... szerintetek àtverès lehet a dologban?? Se felszolitàst se szamlat nem kaptam a telenortol hogy tartoznek!!! Szeritetek ugyveddel sikerrel jarok??

..

#Behajtàs
2018. jan. 15. 20:30
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Csak annyit mondott a intrum hogy mikor lajrt le a ket tartozasnak a szerzodese de en ugy gondolom ez edes keves!!! A telenorba meg ennyit se mondtak!
2018. jan. 17. 08:02
 12/25 anonim ***** válasza:
19%

"Mindegy , befizettem azt a kèt szàmlàt de ezt nem fogom tudni teljesiteni se mivel nem adnak semmi informaciot meg nincs is mibol.... "

Húúú, hát ez egyre homályosabb...

Mit fizettél be: az összes tartozást? Vagy milyen 2 számlát?

Ha befizetted, akkor mit nem fogsz tudni teljesíteni?

Arról nem beszélve: komolyan mondom, nem hiszem el, hogy valaki nem emlékszik arra, hogy valamikor valamit nem fizetett ki.Vagy havi előfizetés volt és lemondtad? vagy készüléket vásároltál, de nem fizetted ki a teljes vételárat?

2018. jan. 17. 08:17
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

"SE èn SE a pàrom nem rendelkezunk jovedelemmel , tehat a parom edesanyja tamogat"

"nem fogom a 3 honapos kisfiam szajabol kivenni a kajàt!"

Hát nem is veszed ki a szájából a kaját, mivel min. 4 hónapos koráig javasolt a szopizás - tehát a kajája még elvileg nem is kerül pénzbe :-)

Nem szokásom ítélkezni, de azért elég "érdekes" szituációban vagytok: se Neked, se a párodnak nincs jövedelme, de van egy gyereketek, aki 3 hónapos és ezek szerint 3 embert támogat a párod anyukája - nem semmi?

Nem gondolod, hogy a párodat el kellene küldeni dolgozni?

Oké, hogy nem mindenhol van munka, de ha nagyon akarna, tuti találna munkát. Bár milyen, akár alkalmit is. Nem kéne egy kicsit felelősségteljesebb apának lennie???

2018. jan. 17. 09:39
 14/25 A kérdező kommentje:
Èn ugy gondolom , ha tènyleg nem nyulhatnak vagy nem kèrhetik a gyermek ellàtàsàbol a befizetèst , akkor nàlam szabàlyt követtek el mivel mondtam nekik hogy semmi beeső jovedelmem nincs , a hàrom honapos kisfiamtol nem vonhatok meg semmit! Tehàt tisztàba voltak azzal hogy csak gyermekellàtàsra kapok pènzt ès annak ellenère màr fizetèsi hatàridő elott 3 nappal kuldtek az sms t hogy ne feledjem fizetesi hataridom hamarosan lejar.. masnak ismet... aztan ez ment 15 ig.!!miota tudjak hogy van egy kisfiam egyre surubben kuldik az smst !
2018. jan. 17. 10:29
 15/25 A kérdező kommentje:
Na akkor ismèt.... ugye befizettuk 2 napja ahogy emlitettem az 'ISMERETLEN,, TARTOZÀST AMIRŐL NEM MONDTAK SEMMIT HOGY PONTOSAN MILYEN KESZULEK MIATT TARTOZUNK. Egy fèl óraja csorog a parom telefonja REJTETT SZAMROL hat az industria.... rà is nyomta a pàrom!!! Anno mikor megkertem a reszletfizetest az elso tartozasra mert ugye meg 2 rol nem tudtunk , akkor a parom szamat adtuk meg ! Azota kitoroltettem az enyemrt irattam be... akkor miert a paromat zaklassak rejtett telefon szamrol ??? Mikor mar be is fizettuk!!! EZ MAR TOBB A SOKNAL HOLNAP MEGTESZEM JOGI UTON A PERT!!!
2018. jan. 17. 15:51
 16/25 anonim ***** válasza:
53%

Ne írj hülyeséget. Mert a számlámat már inkasszózta ez a cég, és vissza is fizette! Bementem a bíróságra, és ott bevittem a csp-ről azt, hogy bizony is az a pénz ment rá. Mint ahogyan írtam is, kedves kérdező, ezeket a pénzeket sehogyan nem vehetik el.

2018. jan. 17. 18:55
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

Ajánlanám figyelmedbe, kedves kérdező:

[link]

2018. jan. 17. 19:07
 18/25 anonim ***** válasza:
19%
a mentes összeget kifizetik, de ez független attól, hogy az bér volt, csp, nyugdíj vagy bármi. NEm azért kaptad vissza, mert segély volt, hanem azért, mert a mentes összeget kötelesek kfizetni... olvass törvényt.
2018. jan. 17. 19:33
 19/25 anonim ***** válasza:
45%

"EZ MAR TOBB A SOKNAL HOLNAP MEGTESZEM JOGI UTON A PERT!!!"

Kérdező, jobban jársz, ha nem fenyegetőzöl, ugyanis az ügyvéd is és a bírósági per is nem kevés pénzbe kerül. Arra lenne pénzed, tartozásra nem?

Amúgy kb. a 20.-ik válasznál tartunk, de azt még mindig nem sikerült megtudni, hogy miért tartozol?

Azt már csak tudod, hogy telefont vettél vagy havi előfizetést nem fizettél?

Erre még mindig nem kaptunk választ - szóval én feladtam: leírtam a folyamatot, ha nem fizetsz, jön a végrehajtó - ha jogos a tartozás - és még azt a telefont is elviszik, amiről most írsz - de Te tudod...

2018. jan. 17. 21:04
 20/25 anonim ***** válasza:
45%

# 18!

NEM CSAK A MENTES ÖSSZEGET KÖTELESEK VISSZAADNI! Persze azt is megkaptam másnap, az inkasszó után. De még aznap bementem a bankba és a végrehajtóhoz is, és elmagyaráztam nekik, hogy mi a helyzet. A megyei biroságnál nehogy már jobban tudd a törvényt! Visszafizették az összes pénzt, mert ahhoz a pénzhez nem nyulhatott volna a végrehajtó, az inkasszó jogtalan volt.

Utolsó:

Tévedsz, az ilyen jogi ügyekben ingyen segít a bíróság. Nekem is elintézték, hogy visszaküldjék a pénzt az utolsó fillérig. És segítenek is abban, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

2018. jan. 18. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!