Ausztráliából szeretnék a magyar bankszámlámra pénzt tenni, hogy járnék a legjobban?
Készpénz van nálam de a szálloda csak bankkártyát fogad el és muszáj kifizetnem.
Utaljak a magyar számlámra egy bankfiókból?
Western union?
Vagy nyissak itt egy helyi számlát?
5000 ausztrál dollárról van szó, ami kb. 1 millió forint.
Szerintem minden szalloda elfogadja mas orszag bakkartyajat (ha VISA, MasterCard stb, es nem valami csipcsup nigeriai papirkartya).
A Western Union eleg sokat felszamit (10-12% korul, plusz az atvaltas). Ha viszont az ausztral bankkartyaval fizetsz a magyar szallodaban, az vasarlasnak minosul es az ausztral bank nem fog dijat felszamolni erte. Es viszont, a magyar dombornyomott kartyaval tudsz fizetni Ausztraliaban, es a magyar bank - elvileg - nem szamit fel erte dijat, mert vasarlasnak minosul.
Akkor hogy tiszta legyen: Magyarországon élek, Ausztráliában vagyok 2 hónapig.
Csak magyar bankkártyám van, bárhol elfogadják, ezzel tisztában vagyok, de nincs rajta ennyi pénz, csak kb. 150 ezer forint.
Van nálam készpénz, azt szeretném betenni a kártyámra vagy nyitni itt egy számlát amihez kapok kártyát is, ugyanis a szálloda CSAK kártyát fogad el (igen, az enyémet is, ha lenne rajta elég pénz, készpénzt NEM).
Western Union árait nem tudom megnézni, sajnos a honlapjuk használhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!