A banki számlatörténetben olyan fizetést találtam, amit nem én hajtottam végre. Mit tehetek?
Nem adtad ki a bankkártyát a kezedből? Családtag nem vásárolhatott vele? BIZTOS, hogy nem vettél semmit?
Bocs, nem akarom kétségbe vonni az épelméjűségedet, de karácsony előtt meglehetősen felpörgetett, hajszás az ember élete sokfelé jár a városban és előfordulhat, hogy egyszerűen csak kiment a fejedből - mégiscsak vettél valamit. Jómagam is jártam már úgy, hogy meg mertem volna esküdni rá, hogy én bizony ott nem voltam soha - aztán kiderült, hogy mégiscsak én vásároltam, csak egyszerűen elfelejtettem :D
Azért nem gondolnám, hogy valaki megszerezte az adatokat, mert ha én egy kártya adatait megszerezném, tuti nem 1.320 ft-ért vásárolnék, hanem nagy gyorsasággal 3x5 ezer ft-ért - kb ennyi a max, amit le lehet vásárolni paypassal.
"Előzetesen beállítok minden vásárláshoz pin-kódot."
Ezt a mondatodat viszont nem tudom értelmezni: a PIN kódot a kártya kibocsátásakor kell meghatározni - azt nem szokás változtatni. Nem limitre gondoltál?
Istenem miért nem lehet értelemseb kiírni a kérdést, csomó egyéb infót nem írtál le.
1) van-e még másik kártya, ami a számlához tartozik, akár régi, akár mai
2) ha igen, kinél
3) mennyire messze van az a bolt tőled, mert ha mondjuk te Győrött laksz és Debrecenben vásároltak, az úgy marha érdekes
Tehát soha nem vásároltál a Penny Marketben semmit?
Az, hogy most nálad van a kártyád, nem jelenti azt, hogy december 22-én is nálad volt.
Egy válaszolóra reagálva, aki rögtön 3x5000 ft-ért vásárolna, a csalók általában nem találomra készítenek hamis kártyát, hogy pick szalámít vásárolhassanak a pennyben :D
A kártya letiltása sok ezer forintjába is kerülhet a kérdezőnek.
Én még mindig nem vagyok meggyőződve róla, hogy illetéktelen használta (1-es)
Kérdező, elmondom, én hogy jártam egyszer (ezt írtam is, hogy meg mertem volna esküdni, hogy én ott soha nem vásároltam): egyik alkalommal olyan vásárlás volt a kártyámon, ami abszolút nemjött be a memóriámba, mi lehetett, hogy lehetett? Egy olyan név és hely volt, ahol tutira nem jártam. Aztán kiderült, hogy az egyik boltban, ahol vásároltam, nem a BOLT HELYÉT tüntették fel a számlán, hanem a TELEPHELYÉT. Nem lehetséges, hogy Neked is egy központi Penny Market helyét írták?
Biztos, hogy aznap nem vásároltál semmit Paypass-al ekkora összegben egy másik Pennyben?
Ja, és még valami: a lekönyvelése a dolognak nem mindig akkor történik, amikor vásároltál:pl. egy dec. 20-i vásárlás könnyen lehet, hogy csak 22-én könyvelődik le. A felhasználható egyenlegen azonnal levonódik, de van, hogy csak 2-3 nap múlva könyvelik le a számlatörténetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!