Ha nem kezdem meg a diákhitel törlesztését 3 hónappal az egyetem befejezése után, mi történik?
Késedelmi kamat, néhány felszólítólevél, végül felmondják a szerződésed és egészben ki kell fizetni az összes tartozásod.
SZerintem azt a pár ezer Ft-ot érdemesebb törleszteni...
Késedelmi kamat jön rá, ami magas. Havi 4000 Ft-ot szerintem akkor is ki lehet spórolni, ha nincs munkád.
Ha a minimálbért meghaladó tartozást gyűjtesz össze és ez a mértékű tartozás három hónapon keresztül fennáll, akkor felmondják a szerződést és végrehajtót is küldhetnek ki rád. Ekkor egyben kell mindenestül megfizetned a kölcsönt.
Egyébként meg ezt el kellett volna olvasd a diakhitel.hu-n. Tudod, hitelt úgy veszünk föl, hogy tisztában vagyunk a feltételeivel. De most is inkább ott kellene kérdezősködnöd vagy az ügyfélszolgálatukon, nem itt...
Előzőnek! Mindenképpen saját maga fogja fizetni, nem vonja a munkáltató a fizuból. És KIZÁRÓLAG átutalással lehet fizetni. De ez mind fent van a honlapjukon.
Ha nem értesz hozzá, ne válaszolj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!