A Sberbankban azt mondták nekem, hogy MasterCard bankkártya csak dombornyomott lehet, ez igaz?
Szia!
Én úgy tudom, de ez nem 100%,hogy a MasterCard dombornyomott, a Maestro kártya az elektronikus. De egyébként a Maestro kártyákat is a MasterCard bocsátja ki.
Ez bankonként eltérő. A Magnetnél példul van vésett MC, úgy tudom, az OTP-nél is, de például az Ersténél nincs.
Lehet, hogy a Sberbank sem ad ki, csak dombornyomottat.
Úgy értette, hogy a sberbank kínálatában csak dombornyomott Mastercard van.
Elektronikus nincs. Tehát vagy Maestro vagy Visa vagy mindkettő van, ami nem dombornyomott.
Utolsó választ író vagyok.
Most léptem be újra ide így talán megkésett a tanácsom, de gondolom a dombornyomott sem sokkal drágább mint az elektronikus kártya.
Ha elektronikus csak Maestro van a Sberbanknál akkor mindenképpen megéri inkább dombornyomott, de különben is szélesebb körben elfogadott.
Igényeltél már azóta valamelyiket?
Évi 7 ezer ott a dombornyomott, nem értem, hogy miért csak dombornyomott van.
Amúgy nem tetszik az egész bank, pl. az sem, hogy nincs sorszámhúzó.
Megleptél azzal, hogy csak dombornyomott kártyájuk van. Rákerestem és ezt találtam: [link]
Amúgy mi a gond még a Sberbankkal?
A sorszámhúzó hiánya talán azért van mert a városodban lévő fiók kisebb. Lehet, hogy egy nagyobb fővárosi fiókban van.
De ez nagy probléma?
Vagy még más is van?
Igen, de ez Maestro, nem MasterCard.
A sorszámhú azért hiányzik, mert kb. 6-an várakoztunk, mire kiszolnak, hogy lakossági ügyfelet várnak. Ilyenkor honnan tudjuk, hogy ki hova vár és ki jött a leghamarabb. Ez nagyon amatőrségnek tűnik nálam, és már ezért sem megyek oda.
Ha többet is kell várjak, nem tudok nyugalomban böngészni a telefonomon, hanem azt kell lesnem, hogy mikor jövök én.
Ja hogy konkrétan Mastercard kellett volna elektronikus.
Most már én is végignéztem a kínálatot, ha már így elbeszélgetünk a témáról és valóban csak három van. Maestro, Mastercard Standard és Mastercard Gold
Hidd el, nem rossz a dombornyomott kártya évente kb. + 3000 ft-ért.
Az említett fióki probléma pedig szerintem is kellemetlen, de bankválasztásnál sokadrangú szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!