Vihetika hazat? Udv! A cofidistol vettem fel adosagrendezo hitelt (3,9millio).
Nagy káosz van. Kicsit tisztázok neked pár dolgot, de ingyen szívességből sokat senki nem ír ide.
Viszont ha az 1/5-öd tulajdonrészed el akarod adni vagy ajándékozni, ahhoz ügyvéd kell, akkor már ezt az egész helyzetet is beszéld át vele.
Honnan tudod, hogy nov. 2-án mondhatják fel? Akkor leszel 90 napos csúszásban a fizetéssel? Az semmit nem jelent abból a szempontból, hogy van bank amelyik csak hat hónap után mondja fel, de persze a 91. napon is megteheti, csak rajta áll.
A hitelszerződés közjegyző előtt lett kötve?
Ha nem, akkor először fizetési meghagyást indítanak ellened, ami 15 nap után jogerős lesz ha nem mondasz neki ellent, utána jöhet a végrehajtás.
Közjegyző előtt kötött szerződésnél azonnal kérhető a végrehajtás.
Végrehajtás megindítása: Általában hónapok, nagyösszegű lakáshitelnél sokszor két évbe is beletelik. De nem azt jelenti, hogy ki is kell várni, nem éri meg.
Csak a saját vagyonod veheti el a végrehajtó. Hogy vihetné másét ha ő nem adós, adóstárs vagy kezes?
A háznak az 1/5-ét fogja a végrehajtó árvereztetni, ami így erősen piacképtelen lesz.
Vagyonkimentés a végrehajtási eljárásban valóban törvénysértő, de csak ha már megindult a végrehajtás.
Nov. 5-én talán még felmondva sem lesz a szerződés, de FMH-t még biztos nem kapsz, végrehajtást pedig főleg nem indítanak.
Amúgy sem a bank köt bele, hanem a végrehajtó, aki hatóság.
A többi tulajdonostárs nem akarja megvenni a tulajdonrészed? A vételár fedezné a tartozás egy részét. Nem tudom mennyit ér a ház 1/5-e reálisan.
Ha valamennyit bele tudnál így fizetni a hitelbe máris máshogy állna hozzád a bank, tárgyalni is tudnál vele.
És ha ezt még időben jelzed neki abban a pár napban biztos nem mondja fel.
Ha több százezer vagy millió forintot befizetsz egyben ráadásul, nyilván, nem is marad lejárt tartozásod, annyi elmaradásod a leírtak alapján úgy sejtem nincs.
Ne haragudj, én szívességből segítek. Nem vagyok jogász, de ismerem a követeléskezelés illetve behajtás rendszerét és eljárását.
Az ügyvéd egyébként "csak" a jogi részét ismeri.
A végrehajtási eljárásban történő vagyonkimentés tilos törvényileg.
De a hitelszerződés felmondása után még nem, csak ha megindul a végrehajtás.
Az sem biztos, hogy a 90 napot meghaladó lejárt tartozás esetén azonnal felmondják a hitelszerződést.
Ez van amikor csak fél év múlva történik meg.
Az ügyvéd sem tudja megmondani, csak a hitelező tudja.
A fizetés letiltás, inkasszó, gépjármű foglalás, stb... is csak a végrehajtás megindulása után történhet meg, hiszen a végrehajtó teheti meg.
A hitelszerződés felmondása után mikor indul el a végrehajtás mint előbb is írtam, csak a Cofidis tudja.
Ha esetleg nem saját maga akar vele foglalkozni akkor eladja egy követeléskezelő cégnek a tartozásod és az fogja utána követelni tőled, ő fogja jogi útra terelni is.
Ekkor még lassabb lesz az ügy.
Hogy a fizetésed mikor kezdik letiltani senki nem tudhatja. A fél év reális lehet, de ez semmit nem jelent.
Az ingatlanra akkor terheli rá a végrehajtó (nem a hitelező) ha úgy látja hogy fizetésletiltás, inkasszó, stb... révén nem térül meg a tartozás.
Ekkora hitelnél élni fog ezzel is, az biztos. Már ha talál a neveden ingatlan vagy tulajdonrészt persze.
10 év? A végrehajtás megindulása után rövid időn belül meg fog történni, mert ahhoz nagy összegű a tartozás, hogy a fizetésedből rövid időn belül befolyjon.
A testvéred adóssága a testvéred tulajdonrészére került ráterhelésre, a tiéd a tiédre kerülne, ha nem ajándékoznád el előtte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!