Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha egy cég bankszámlájára...

Ha egy cég bankszámlájára akarok befizetni készpénzt (130 ezer Ft) csak akkor tehetem meg, ha az adott cégtől van meghatalmazásom arra, hogy befizethetek a bankszámlájára?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 19:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem...
2017. okt. 18. 19:56
 2/7 anonim ***** válasza:
nem
2017. okt. 18. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem. A bankfióki pénztár beveszi a pénzt és jóváírja a számláján.

De olyan lehet, hogy egy cég előírja, hogy átutalással lehet fizetni, de pénztári befizetéssel nem. Mivel annak díja van céges bankszámlák esetén.

Tanácsos lenne leegyeztetni előre.

2017. okt. 18. 21:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Pedig ma a bankban pont ezt mondta az ügyintéző amikor egy cég bankszámlájára szerettem volna pénzt befizetni.

Állítása szerint az új pénzmosási törvény alapján csak akkor fizethet be valaki cég bankszámlájára, ha van meghatalmazása a cégtől, hogy befizethet.

2017. okt. 18. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez így baromság. Vásároltál valamit, utalni nem tudsz

(nincs annyi a számládon), akkor miért nem fizethetnéd

ki? Vagy egy másik cég vásárol valamit, és befizet a

számlájára, közleményként pedig "xxxx számla kiegyenlí-

tése". Miért kell befizetned a saját számládra, és onnan

utalni? Dupla művelet, ráadásul nem is ingyenes.

Egyébként miért nem jó utalni? Olcsóbb lenne, ha még

nem vetted ki a pénzt.

2017. okt. 18. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Na ez a banki alkalmazott sem érti a törvényeket... :(
2017. okt. 19. 05:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Szerintem is baromság. Még ha cég nevében fizetek be pénzt másik cég javára, talán magyarázható lenne, hogy kér jogosultságot (de akkor is csak arról, hogy a befizető cégnél jogosult vagyok-e eljárni) De így, hogy a befizető nem cég hanem magánszemély...

Azért nem utaltam, mert:

A fizum is készpénzben kapom (a munkahelyem bevételének döntő része készpénzes, a bank más helyen van, el kell utazni, hogy befizesse valaki a kp-t, a cégtől vonnak le pénzt a kp befizetésért, utána az utalásért jutalékot, plusz felszámolnak rá könyvelési díjat. Egyszerűbb és olcsóbb a házipénztárból bért fizetni.

De még ha ki kellene vennem a bankszámlámról, akkor se lenne olcsóbb, mert a számlacsomagomban az első kp felvétem 500ezer Ft-ig ingyenes, viszont az utalásért minden esetben fizetnem kell. Az adott bankig pedig nem kellett utaznom, mert más ügyben pár épülettel arrébb jártam.

2017. okt. 19. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!