Ha mar tizenvalahany eve kulfoldon elek es egy elmaradt tartozasom miatt vegrehajtast kezdemenyeznek ellenem lehetseges-e az elettarsam/gyermekeink apja tulajdonaban levo ingatlant foglalni vagy barmely targyat benne?

Figyelt kérdés
EU tagallam

#vegrahajtas elettars kulfold
2017. okt. 14. 23:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben - ha nem mondasz le az örökségről - nagy valószínűséggel bevonják a végrehajtásba azt is.

A diákhitel ráadásul nem évül, ha időnként felszólítgatnak, és mivel köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság illetékes behajtani az adóson, ha a Diákhitel Központ Zrt. kezdeményezi azt.

2017. okt. 16. 05:11
 12/18 A kérdező kommentje:
Az orokseg nem egyenlit szinte semmit a tartozasbol sajnos, annyira elenyeszo hanyada. Sot az adasvetel mar meg is tortent, vagyis tesok eladtak a papa hazat es a reszem megvan meg, a NAV arra nem ugrott a nevem csak utolag tunt fel nekik.Igy ha azt a kis reszem megkapom valahogy akkor persze a befizetesre forditanam vagy egy autora hogy be tudjak jarni dolgozni amig a picik bolcsibe es oviba vannak, ami amugy itt meregdraga.... Diakhitel jol elgancsolta az eletem....
2017. okt. 17. 17:43
 13/18 anonim ***** válasza:
45%
Diakhitel hogy tudta elgáncsolni amikor annak a kötelező havi törlesztője egy vicc összeg annyira alacsony. Ráadásul gyerek születés meg ilyen olyan indokkal szüneteltetni lehet a törlesztést. Ha a dh kifog vakakin akkor lakashitelt vagy bármilyen hitelt sose próbáljon meg felvenni mert ennél jóval nehezebb lesz azokkal.
2017. okt. 17. 18:00
 14/18 A kérdező kommentje:
A frissen vegzett munkanelkuli csaladja altal letojt szerencsetlen frissdiplomasnak bizony a dbnyi is sok. Ezert szinte mindenki repul is kulfoldre nemcsak hogy jobb jovoert de alapszintu eletszinvonalert. Persze sehol sincs kolbaszbol a kerites, de ha a franya diplomat ervenyesiteni nem is sikerul azert alapbol emberformalo a foiskola/egyetem. A fovarosban rengeteg nagyon elveszett fiatal palyakezdovel talalkoztam es zomeben a call- centerekben, ahol a szegeny idos orgeket kellett ehberert hivogatnunk, hogy eladjunk nekik valamit, amivel csak porul jarhatnak kesobb. Es ebbol az ehberbol, amit nem elegendo oregur-atveres eseten megcsonkoltak a garazda munkaltatok kellett volna azt a dbnyi diakhitelt torleszteni vagy esetleg uzsonnat(altalaban egy bz kinai rizs) venni, amit a munkanapi szunetekben lehetett elcsocsalni. Ilyen fenyes korulmenyek kozott bizony megfordul a kisdiplomas fejeben, hogy meglep kulfoldre barmi aron, takaritani vagy beteggondozni vagy akarmi.Szaz es szaz ilyen es hasonlo storykat olvastam . A biralkodo dbszami megjegyzesestol a plafonon vagyok. Persze a kommunikacio nem artott volna a dhkp-al, most utolag viszont a kamatokkal az osszeg az eget veri, ellehetitlenitve a megegyezest. Latom sokan torlesztenek szepen es megsem csokken az adossaguk sot nehol novekszik, most komolyan ez azert nagyon nem ok.
2017. okt. 17. 19:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Nyilván növekszik az adósság ha kevesebbet fizetsz mint a kamat. De ez csak egy lehetőség, hogy minimum pénzt fizess, lehet többet is és akkor jobban fogy.

Lehet külföldre menni, nincs azzal baj, csak azt nem értem, hogy külföldi vagy akár itthoni fizubol havi 6-8 ezer DH törlesztés sok?! Mert első két évben kb ennyi a kötelező minimum.

Nem értem miért jobb, hogy felmondták a szerződést és egy összegben követelik. Jobban jártál volna ha szépen apránként fizetgeted.

2017. okt. 17. 21:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát ezt én sem értem.

Ha már felrúgnak egy "hitelszerződést", onnantól kezdve valószínűleg már a kamatok sem az alacsony kategóriából futnak tovább, ha jól tudom, a diákhitelnél is így van. Csak a szerződést kell átfutni, benne van minden.

2017. okt. 18. 04:59
 17/18 A kérdező kommentje:
Megegyezes megtortent, tiz eves hatalmas osszegek reszletfizetese kovetkezik...Igy elkerulgeto a kilakoltatas mire a gyerekek tinedzserek lesznek....
2017. okt. 31. 22:46
 18/18 anonim ***** válasza:

".Igy elkerulgeto a kilakoltatas mire a gyerekek tinedzserek lesznek...."

Mint írtuk, szó sincs ilyenről. Az ingatlan nem a Tied, tehát nem is foglalható le a tartozásod fejében, amiért kilakoltatásról lehetne beszélni.

2017. nov. 1. 04:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!