Tegyük fel, van a párna alatt 2M ft. Jó helyen van ott, vagy érdemes lekötni/befektetni?
kockázat nélkül (tudom, nincs ilyen...)
3 év múlva lakáscélra kell(+ hitel)
Nézd, három év hosszú idő.
Biztonsági szempontból nagyon rossz dolog otthon tárolni, még akkor is ha saját ingatlanodban vagy.
Betörés, tűz...
Vannak direkt lekötésre, pénz parkoltatására kialakított számlacsomagok egyes bankoknál ahogy nagyon alacsony vagy éppen 0 ft a számlavezetési díj.
Tudom, egyszer majd fel kell venni vagy el kell utalni és annak költsége lesz.
Illetve hogy három év múlva mi lesz te sem tudhatod még pontosan.
Viszont a bankban biztonságban van.
2-es válaszoló vagyok.
A többiek ajánlják az alternatív megoldásokat és igazuk is van, én azért javasoltam simán számlán tartani, mert a kérdésedből úgy éreztem (elnézést ha tévedtem), hogy csak klasszikus megoldások jöhetnek nálad szóba.
Ha értékpapíroktól nem ódzkodsz, akkor az megérné.
Természetesen biztonságos alapokba, kötvényekbe helyezve.
Valamelyik nagy banki háttérrel rendelkező befektetési társaságot javaslom. (OTP-nek, K&H-nak, Erstenek is van és elég széles a termékkínálatuk.)
Amennyi hozamot elérhetsz három év alatt, az bőven több mint a majdani készpénzfelvétel vagy átutalás költsége.
Veszel rajta BitCoint és nem nyúlsz hozzá 3 évig.
Ha nem is csinálod meg, legalább elméletben írd fel mennyit vehetnél most és 3 év múlva nézz rá mennyi lenne az értéke... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!