Szerintetek megkaphatjuk? Mire költhető?

Na, most jöttem rá, hogy szerintem ezek is Ti vagytok...
www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Szóval ezért Cofidis és nem lakáshitel...
Nem értem, hogy ha 3 emberre: 2 felnőtt, 1 gyerek van max 200.000 ezer ft jövedelmetek (+TV hitel), akkor miért akarjátok MINDENÁRON belekergetni magatokat egy hitelcsapdába.
Leírtam már a másik kérdésnél: örüljetek, hogy lakhattok a szülőknél, spóroljatok ezerrel, hogy legyen önerő és utána talán... De így... És ráadásul már most egyre rosszabb kondíciókat találsz ki... 4,8 milliót visszafizetni 3 millióra... hmmm...

4,8M visszafizetés 3M-ra az tök jó is lehet. Csak attól függ mennyi a futamidő!
De amúgy ha lakást akarsz akkor lakashitelt nézz. Rendkívül kedvező kamatok vannak manapság. Én is most nézelődök és röhej, hogy ki lehet hozni úgy, hogy kevesebbet kell fizetni összesen mint a felvett összeg. (ehhez lakástakarékkal kell kombinálni) mert annyira alacsony a kamat.

12-es, a másik kérdésnél már kiderült, hogy nem tudnak lakáshitelt felvenni, mert nincs önerő - van viszont egy eltartott gyerek + tv hitel.
A lakáskassza megindítása viszont tényleg nem lenne butaság - bár kérdés, mennyire tudnák fizetni.

TV hitel?! Az minek? Ilyen hülyeséget.. Én így biztos nem mernék újabb hitelt felvenni ha még egy tévét se tudok kp megvenni.
Mi is most akarunk lakáshitelt felvenni de nagyon aggódom, hogy megkapjuk-e. Pedig csak 15% hitel kéne, az ingatlan 85% önerőből lenne. És semmilyen más hitelünk nincs.
A kérdező helyében én be se mernék menni a bankba hitelt kérni ha ennyire rosszul áll!

3Kérdező, áruld már el, mitől olyan sürgős a csődbe rohanni, miért olyan sürgős az a pénz?
Jó vétel egy házra? Lesz majd másik, de ha beleugortok egy hitelbe, amit nem tudtok fizetni, akkor se pénz, se ház - ha bedől a hitel, nem kapjátok vissza az addig befizetett pénzt, ellenben a házat is elárverezik.
A másik kérdésnél azt írtad, valamelyikőtök szüleinél laktok: akkor miért olyan sürgős onnan eljönni? Nem járultok hozzá a rezsihez és ezért ki akarják tenni a szűrötöket vagy miért?
Ha csak annyi, hogy "kényelmetlen", mert anyóssal-apóssal kell együtt lakni, akkor tűrjetek addig, amíg lesz önerőtök és akkor mehettek.
TANULJÁTOK MEG A PÉNZT BEOSZTANI, SPÓROLNI!!
Hogy esetleg nem tudtok a havi 200-ből, gyerekkel? Akkor a hitelt hogy akarjátok fizetni?
A hitel nem úgy működik, hogy ajándék, felvesszük, aztán viszonlátás, ha nem megy, nem fizetjük. Még a gyereked életét is tönkreteheted vele, ha így eladósodtok.

Mert a kommunizmusban belenevelték mindenkibe, hogy háza, kocsija mindenkinek lehet, az alap.
És nem tudják felfogni, hogy megváltozott a világ és ez már nincs így. Van, akinek van, több is, meg van, akinek nincs. Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy jobb is, ha nincs (kivéve ha Pesten vagy a nyugati határszélen van - de ott meg nem kapsz ennyiért), mert csak odaköt egy olyan helyre, ahol nincs munka, így ha jönne jobb lehetőség máshol, akkor meg azért nem lehet menni, mert a ház meg itt van.
Könnyen lehet, hogy a szockóban szocializálódott szüleik, akiknél laknak, azok mondogatják nekik éjjel-nappal ezeket a naaagy nagy okosságokat, hogy "fiacskám, nekem a te korodban már házam volt, kocsim volt, nem a szüleim nyakán lógtam, a bányában a pótlékokkal összeszedtem annyit hogy én tartottam el őket" stb :P
Ezt szokták, tekintet nélkül a valós, mai lehetőségekre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!