Milyen hitelt tudnék felvenni? Bővebben lent.
Kb egy éve munkanélkül vagyok.A lakásunkon van jelzáloghitel,most szeretnénk egy kicsivel nagyobbra cserélni.Sehol nem tudok felvenni hitelt,mivel nincs munkaviszonyom.Nem vagyok BAR-os!
A fogyaszói csop.hitelek nálam kizárva!
A havi törlesztést tudnám fizetni!Nem lenne gond.
Milyen megoldás létezik-ha létezik-erre?Köszönöm.
Nincs más lehetőség, minden bank úgy hitelez a jelenlegi szabályok alapján, hogy legalább minimálbérrel rendelkeznie kell az adósnak, vagy esetleg egy adóstársnak, de június 11-től még komolyabb szigorítások várhatók, mert egy olyan kormányrendelet lép életbe, ami már a jövedelem nagyságát is figyelembe veszi és ez az összes bankot érinti.
egy hiteltanácsadó
Nem igazán értem a kérdést, de megpróbálom elmagyarázni a hitelezési szabályokat.
Hitelt kétféle módon lehet majd kapni jún 11. után, de nem minden bankban.
Az összes bank hitelez az ingatlan értékének akár 75%-áig is, ha a legális nettó bér elég a megélhetési költségekre a hitel törlesztőrészleteivel együtt.
Pl ha valaki venni szeretne egy 10 mill Ft-os lakást úgy, hogy 7,5 mill Ft hitelt szeretne és keres netto 130.000Ft-ot egyedülállóként, akkor nagy esélye van, hogy megkapja a hitelt, de ha vannak eltartottak, vagy csak minimálbéres, akkor elutasítják a kérelmét.
A másik variáció, ha bőven van ingatlan fedezet egy hitel mellé.
Pl ha valaki egy 10 mill Ft-os lakást úgy kíván megvásárolni, hogy hoz még egy nagyobb értékű pót ingatlan fedezetet, vagy van pénze (önereje) és csak 4 mill Ft hitelre van szüksége. Ilyen esetben egyes bankok nem vizsgálják, hogy miből fogja fizetni a részleteket a hitelfelvevő. Elfogadják a hitelkérelmet ha a legális nettó bér nem kevesebb, mint a havi részletek.
Bonyolult képletek alapján számolnak a bankok, ezért általánosságban nem lehet megmondani, hogy ki hitelképes, ki nem, de ami biztos, a kis jövedelműek arra számíthatnak júniustól, hogy az ingatlan/ok értékének max a 40%-ig vehetnek fel hitelt, a magas jövedelműek pedig 75%-ig is elmehetnek bizonyos feltételek teljesülése esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!