Diák hitel és személyi kölcsön üti egymást? Vagy fel lehet mindkettőt venni?
Nincs szerencsére egyik sem nekem, csak szimplán érdekel.
Ha jól tudom csak 1 személyi kölcsönt lehet felvenni, de a diák hitel is annak számíthat, vagy lehet diákhitel mellé személyi kölcsönt is felvenni?
Köszönöm a választ!
Szóval akkor ezek szerint fel lehet venni diákhitelt és személyi kölcsönt is egyszerre?
Vajon a diákhitel személyi kölcsönnek számít?
Üdv! Hitelezéssel foglalkozom. A diákhitel nem számít személyi kölcsönnek. Annyi hitelt lehet felvenni (és ez általános szabály), amennyit a jövedelem megenged. Tehát van rá általános szabály. Ez annyit jelent, hogy :
1. eset: A nettó kézhez kapott béred 400 000 Ft-nál kevesebb: A jövedelmed felét költheted hitelekre, azon felül nem vehetsz fel. Tehát ha 120 000 Ft-ot keresel, akkor 60.000 ft lehet maximum a hiteleid törlesztője, nem több.
2. eset: 400 000 ft feletti nettó bér esetén: A jövedelem 60%-a lehet hitel törlesztő, pl keresel 400.000 Ft-ot, így 200.000 Ft lehet a maximum törlesztőd, bármilyen banknál.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!