Hol érdemes pár milliós megtakarítást banki betétben tartani?
Van egy kis megtakarításom, itthon kp. -ben, és már régóta nézegettem hol lenne érdemes lekötni, valamilyen betét formájában.
Csak egyszerűen nevetséges az a kamat amit ajánlani tudnak.
Épp hogy az inflációját és egyéb alap banki díjakat fedezné.
Ha pedig ki akarnám venni, akkor meg ott vagyok mint ha a fiókba hagytam volna.
Annyit szoktam csinálni, hogy nagyjából követem az EUR-HUF árfolyamot, és mikor közép árfolyam 302~303 akkor vettem, mikor 314~315 akkor eladtam az EUR -t.
Sokat nem nyertem vele, 10 ezer EUR -ot vettem (305Ft) -adtam (312).
Tehát 7 Ft hasznom EUR -ként, ami kb. az inflációt fedezte. :-)
Meg ez is elég zsákba cica, 2008 augusztusi 3000 EUR -ból, 2009 márciusára jól hozott, de azóta semmi jelentős.
Más fél hete megint vettem 5000 EUR -t, csak reménykedek a december 2. hetébe, hogy megugrik az értéke a december - március időszakba, ha nem akkor majd elmegy nyaraláskor. :-)
De ezen túl még van 3 amit lekötnék hosszútávon valamilyen bankbetét formába. :-)
Nagyot nem akarok kockáztatni, a részvények elég ingadozók lehetnek.
Főleg a piciny hazánkba, ahol a kormány pártok tisztességtelenül játszanak vele. :-(
Néztem azt állampapírt is, az is nevetséges alacsony kamatot ígér, ha pedig le is adózzuk még az inflációt se fedezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!