Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » K&H-nál K1-K6 kategóriákhoz...

K&H-nál K1-K6 kategóriákhoz milyen kritériumok vannak?

Figyelt kérdés
A bankban természetesen nem árulták el, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, pedig baromira nem mindegy, mert ha alsóbb kategóriákba kerülnénk, akkor máshol vennénk fel hitelt. Esetleg aki már vett fel náluk lakáshitelt az tudna tippelni, hogyha a feleségemmel az össz nettónk 700ezer, van két fundink (amit nyilván betörlesztünk), viszont relatív kicsi (4millió) önerővel akarunk felvenni 15milliót, akkor nagyjából hova fognak besorolni minket? Mi a kicsi önerő miatt K2-re tippeljük magunkat, legalábbis bízunk benne.

2017. szept. 4. 11:18
 1/4 xswerdy ***** válasza:
K2-re? Az átlag a K3. A különböző összehasonlító oldalak is ezzel számolnak. A kicsi önerő ezen inkább ront, mint javít. Viszont a törlesztőrészletetek jelentősen alatta lesz a maximálisan lehetségesnek, ez meg inkább javít. Összességében még nem láttam olyat, aki a K3-nál jobba került volna (talán ha valaki 20% hitelt venne fel, de az meg ritka, hogy csak ennyi hiányozzon). Szóval én K4-et tippelnék. De megköszönöm, ha majd megosztjátok az eredményt. Van egyébként előzetes hitelminősítés, attól csak akkor tér el a végeredmény, ha mondjuk az értékbecslés kevesebbre becsüli az értéket, vagy a jövedelemigazoláson kevesebb lesz (mert pl. a nem rendszeres jövedelmet nem 100%-on veszik figyelembe, stb.).
2017. szept. 4. 16:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, félreértettél. Gondoltam a 700 nettónkra adnának egy K1-et (lehet optimista vagyok ezek szerint) és a kicsi önerő miatt gondolom, hogy K2-re levesznek. A két fundi mint megtakarítás gondolom szintén pozitív. Majd meglátjuk mi lesz, kíváncsi vagyok én is.
2017. szept. 4. 16:06
 3/4 xswerdy ***** válasza:
a 2 fundit nem egészen értem. azok már lejártak? Ha része a 4 millió önrésznek, akkor nyilván nem plusz. Vagy az valamikor majd leár a hitel futamideje során, és lesz belőle egy előtörlesztés? Ezt nemigen veszik figyelembe, ahogy azt sem kérdezik, hogy amúgy mennyi megtakarítása van az embernek bármilyen formában.
2017. szept. 4. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia Kérdező, megírod mi lett Veletek? Hasonló szituban vagyunk. :)
2017. nov. 21. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!