Mely bankoknál van (virtális) webkártya/külön-webszámla a biztonságos netes vásárláshoz?
Az OTP-ről tudok. (náluk vagyok, csak drága)
A CIB-nél látok még rá utalást. Máshol?
(A K&H-nál 3D Secure megoldást látok. Ami úgy látom opcionális a kereskedő részéről! Vagyis egy vicc... )
Az Erstebanknál is van: [link]
Nincs külön folyószámlája.
A NetBankon keresztül lehet állítani az összeghatárát, ami alaphelyzetben 1 Ft.
Egy-egy alkalommal legkevesebb 24 órányi, legfeljebb 48 órányi időre lehet módosítani az összeghatárt, és azt is meg lehet szabni, hogy legfeljebb ezen a határon belül, legfeljebb hányszor lehessen fizetni vele.
24 órára szoktam állítani; néhányszor voltam gondban, mert ezen belül szerettem volna előre nem látottat fizetni vele, de ezen az időtartamon belül nincs mód módosítani sem a pénzbeli, sem a használati darabszám határt.
A limit-módosítás díjtalan; a fenti időkorláton túl nincs korlátozás a használatára.
A kártyakibocsátás díja (első alkalommal történő legyártás): 1543 Ft/kártya.
Ezután csak éves kártyadíja van, ami 1543 Ft/év.
(Ha lejárat miatt cserélik, annak nincs díja.)
Sokat használom, és igen sokféle helyen fizettem vele, külföldi üzemeltetésű helyeken is. (Utóbbiaknál nem kedvező a valuta-váltás, de ez a nem virtuális kártyánál is így van, meg utalásnál is.)
Soha sem volt még, hogy ne fogadták volna el. (VISA kártya.)
Hmmm... Szóval az Erste-nél a virtuális kártyának is van kibocsátási díja.
Nemrég néztem át, mert engem is érdekelt.
Erste, OTP, MKB, CIB
Az Erste kártyája annyiból más (szerintem egyszerűbb is), hogy nem külön számlához kapcsolódik, hanem 1 Ft-os limittel van védve, amit az ügyfél saját maga emel meg amennyire akar, majd pedig visszaáll.
A másik három önálló számlához kapcsolja a webkártyát.
Az Erstenél 1500 ft/év (kb.) a díja, a többit nem tudom.
Egyéb jelentős kedvezmények miatt végül az Ersténél nyitottam számlát. Virtuális kártyát is igényeltem.
"Az OTP-ről tudok. (náluk vagyok, csak drága)"
Most 147 forint havonta. A kérdés idején se lehetett több. Ez sok pénz azért, hogy biztonságban tudd a pénzügyeid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!