Hogy zajlik a tőzsdézés? Bővebben.
Nos. AZért egy talán egy picit ennyél bonyolultabb a dolog de a lényege ez. Részvényt veszek adok. Megveszed alacsony árfolyamon és eladod ha felmegy az ára. 20%-os nyereségadó van rajta. Persze ez nem ilyen álomszerű, elég csúnyákat is lehet bukni. Persze ott vannak az opciós ügyletek a long a short vagy a fedezeti célt szolgáló arbitrázs, de szerintem ebbe ne mélyedjünk bele.:)
Üdv: Értékpapír-piaci szakértő szakos lány
Az arbitrázs ügyleteket végző piaci szereplők (arbitrazsőrök) tevékenységének lényege, hogy a piaci tökéletlenségeket kihasználva próbál kockázatmentes profitra szert tenni.
De ha rosszul tudom, akkor légy oly szíves magyarázd meg :) ez nem ironia hanem kérés.
A kőolaj áru tőzsde. Te vélhetően a cégek részvényeivel akarsz kereskedni.
Ha idegeskedsz akkor tökmindeggy elveszted. Ha nyugodtam, átgondoltan fekteted be, akkor pár százezer forinttal is neki lehet indulni. De ne a mindennapi betevőre való összeggel játsz! De ne várj azonnali nagy sikereket, illetve milliomossá válást sem.
Javaslom első körben, hogy pc-n keresztül tudj megbízást adni. Ez kényelmes és általában olcsóbb mint a telefonos faxos verzió. Nézd meg melyik banknak van brókercége. Mik a kondíciók eladásra, vételre.
Ha érdekes akkor pm-ben is mehet.
Válasz "Értékpapír-piaci szakértő szakos lány"-nak:
Az arbitrázs definíciód tökéletes, (könyvbe illő, vagy pont onnnan szedted) de ebben hol van hogy fedezeti célból csinálná?
Meg ha már csiszolni akarod a tudásodat, akkor ég hozzá raknám, hogy "az opciós ügyletek a long a short" kifejezésed arra utal hogy nem 100%-ban tiszta minden neked, mert részvény esetében is lehet long és short poziciót felvenni.
Egyébként hol tanulsz? Nem megsérteni akarlak, de kizárt hogy egyetemi szinten oktatják ezt neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!