Ha visszafizetem a lakáshitelt, az eladási árat kell néznem vagy a köztes árat?
Ja bocs, félreértettelek. Szóval a CHF árfolyamokra vagy kíváncsi...
Akkor a válaszom: nem tudom :(
...viszont ha már belespamoltam a kérdésedbe, akkor utánakerestem neked. És azt találtam, hogy a vételi szerint.
Idézet:
"Azt szinte mindenki tudja, hogy a legkedvezőbb ingatlanhitelek közé tartoznak a svájci frank alapú hitelek, ám azt kevesen tudják pontosan, hogy bár ez esetben mondjuk 10 millió forintot folyósít a bank - ha az ügyfél azt kéri -, ám a tartozást svájci frankban tartja nyilván, és svájci frankban határozzák meg a havonta fizetendő részlet nagyságát is. A jelzáloghitel minden tekintetben a svájci frankhoz rögzített, amelynek következtében már a folyósításkor is történik egy átváltás. Ennek során természetesen a bank számára kedvezőbb, azaz a vételi árfolyamon számolják ki, hogy a forintban megnevezett hitelösszeg esetén mekkora lesz maga az adósság a svájci devizában. Olyan árfolyammal számolnak tehát, mintha a bank megvenné tőlünk a frankot és forintot adna cserébe."
Most már engem is érdekelne,hogy melyiket kell...teljesen összezavarodtam :S
Vételi vagy eladási árat kell számolni hitel visszafizetésnél?
(Úgy gondoltam eladásit,de ugye nem mindegy...örülnék,ha vételi lenne mégis :) )Köszi előre is.
Az eladási árat (a magasabbat) kell nézned.
Ez nemcsak bankonként és naponként, hanem napjában többször is változik. Persze "véletlenül" mindig az aznapi legmagasabb árfolyamon történik az átváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!