Mi van akkor h ha csak a város irányítószámát tudom de a posta címét nem?
Figyelt kérdés
Ausztriából (konkrétan Pomogyból) szeretnék egy levelet feladni de a posta címét azt nem találtam meg hiába túrtam fel a netet...csak a város írányítószámát. Úgy is fel lehet adni h csak a várost írom rá meg az írányotószámot h ki küldte a címzettnek?2017. aug. 20. 16:49
1/7 anonim válasza:
miért kéne a posta címe? Postán maradóra akarod küldeni?
2/7 A kérdező kommentje:
Dehogy is, csak megszokásból szoktam ráírni :v még annyi lenne a kérdésem h az országot h írjam rá németül? Úgy h "Ungarn"?
2017. aug. 20. 16:56
3/7 anonim válasza:
Cím nélkül gyakorlatilag reménytelen a dolog. Nem fogják végig kérdezni az összes Nagy Pistát vagy Kiss Jóskát, hogy övé-e a levél.
4/7 anonim válasza:
név
lakcím
város
írányítószám
ország
5/7 anonim válasza:
ha ez nincs meg, akkor
NÉV
város
városi Posta neve
Irányítószám
"Postán maradó" jelzés
ilyenkor postán marad a levél és neki kell bemennie érte
6/7 A kérdező kommentje:
Remek, köszi mindenkinek ment a zöld pacsi :)
2017. aug. 20. 18:23
7/7 anonim válasza:
16.58.
Amit írtál, az pl. az amerikai címzés, nem a magyar.
Magyarul úgy kell -helyesen- ahogy magyar posta oldalán -is- mutatják.
KISS ZOLTÁN
BUDAPEST
DUNAVIRÁG U.2
1138
Ha pedig külföldről címez valaki, akkor az irányítószám elé H betűt kell írni, és alá külön sorban, hogy HUNGARY. Már a postai papírokon is angol van, nem csak francia, mint régen.
Ezen kívül én mindig ráírom magyarul is, máshova, hogy MAGYARORSZÁG, hadd tanuljanak a postán, és pl. mint kérdésben, az adott ország nyelvén is, hogy UNGARN. Ártani nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!