Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Céges Amex kártyám van 2...

Céges Amex kártyám van 2 milliós hitelkerettel. Rontja a hitelképességem?

Figyelt kérdés
A saját nevemen van, de csak céges költségekre használom. Értsd: ha utazom munkaügyben, ezzel foglalunk, fizetünk mindent. Lakást készülök venni, persze hitelből. Rontja az esélyeimet, hogy egy 2 milliós hitelkeret van a nevemen lévő kártyán?
2017. aug. 7. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, 5%-kal kell számolni.
2017. aug. 7. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha a saját neveden van, akkor nem céges - akkor sem, ha Te csak arra használod - főleg nem a bank szempontjából...

Igen, rontja a hitelképességedet, beleszámítják.

Nem tudom, milyen AMEX kártyád van, de lehet, erről nem hallottál és érint - szerintem érdemes lenne utána járnod...

Pl. ha csak jövőre vennétek fel hitelt, akkor talán érdemes lenne megszüntetni, vagy másra cserélni?

2017. aug. 7. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Pardon, a link:

[link]

2017. aug. 7. 14:10
 4/8 A kérdező kommentje:

kköszi :)

hallottam a cseréről is, de engem főleg ez érdekelt, hogy engem negatívan érinthet-e, hogy hitelkeret áll a rendelkezésemre. És igen, egyre biztosabb vagyok ebben.

2017. aug. 7. 14:15
 5/8 A kérdező kommentje:

elsőnek: 5% mivel? mármint a teljes keret 5%-val kevesebb hitlre vagok jogosult?

vagy hogy kell ezt az 5%-ot érteni?

2017. aug. 7. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Úgy kell érteni, hogy olyan mintha lenne 5%-nyi, esetedben havi 100e Ft-os törlesztőrészleted. És mivel van olyan korlát, hogy a havi nettód 50%-a lehet max. bankhitellel terhelt itt jön be a ez a képbe.
2017. aug. 7. 14:33
 7/8 xswerdy ***** válasza:

elég sok zavaros információ jött eddig össze. Szóval:

1. ha van hitelkereted (akár folyószámla, akár hitelkártya), akkor a keret 5%-át hozzá kell adni a meglévő törlesztőrészleteidhez, amikor kiszámolják, hogy mennyi hitelt kaphatsz még. Ez törvényi előírás (arra az esetre, amikor a jövedelemarányos törlesztőrészletet számolják lakáshitelhez), de tapasztalat szerint akkor is így számolnak a bankok, amikor egyéb hitelről döntenek (aminek az összege nincs törvényileg maximálva). Sajnos ez független attól, hogy tényleg igénybe veszed-e a hitelt.

2. A céges AMEX hitelkártya hitelkerete nincs felvive a KHR rendszerbe, hiába szerepel a neved a hitelkártyán. De ha biztos akarsz lenni, lekérheted a KHR adataidat bármely bankfiókon keresztül. Ha tényleg nincs benne, akkor a hitelkérelmen se írd be a hitelkereteid közé.

3. A céges AMEX kártyák maradnak, csak a magánszemélyeké szűnik meg.

2017. aug. 7. 16:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy a céges hitelkártyán a te neved van, még nem a tiéd ( kivéve, ha tiéd a cég is). Semmi köze a hitelképességedhez

Nekem is van, meg még vagy 150 embernek a cégnél, mivel az utazásainkat így tudjuk fizetni meg így tudunk ebéd v vacsorameghívásokat fizetni. A cégnév váltáskor az új kártyákra a cégnév se került rá.

2017. aug. 7. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!