Céges Amex kártyám van 2 milliós hitelkerettel. Rontja a hitelképességem?
Ha a saját neveden van, akkor nem céges - akkor sem, ha Te csak arra használod - főleg nem a bank szempontjából...
Igen, rontja a hitelképességedet, beleszámítják.
Nem tudom, milyen AMEX kártyád van, de lehet, erről nem hallottál és érint - szerintem érdemes lenne utána járnod...
Pl. ha csak jövőre vennétek fel hitelt, akkor talán érdemes lenne megszüntetni, vagy másra cserélni?
kköszi :)
hallottam a cseréről is, de engem főleg ez érdekelt, hogy engem negatívan érinthet-e, hogy hitelkeret áll a rendelkezésemre. És igen, egyre biztosabb vagyok ebben.
elsőnek: 5% mivel? mármint a teljes keret 5%-val kevesebb hitlre vagok jogosult?
vagy hogy kell ezt az 5%-ot érteni?
elég sok zavaros információ jött eddig össze. Szóval:
1. ha van hitelkereted (akár folyószámla, akár hitelkártya), akkor a keret 5%-át hozzá kell adni a meglévő törlesztőrészleteidhez, amikor kiszámolják, hogy mennyi hitelt kaphatsz még. Ez törvényi előírás (arra az esetre, amikor a jövedelemarányos törlesztőrészletet számolják lakáshitelhez), de tapasztalat szerint akkor is így számolnak a bankok, amikor egyéb hitelről döntenek (aminek az összege nincs törvényileg maximálva). Sajnos ez független attól, hogy tényleg igénybe veszed-e a hitelt.
2. A céges AMEX hitelkártya hitelkerete nincs felvive a KHR rendszerbe, hiába szerepel a neved a hitelkártyán. De ha biztos akarsz lenni, lekérheted a KHR adataidat bármely bankfiókon keresztül. Ha tényleg nincs benne, akkor a hitelkérelmen se írd be a hitelkereteid közé.
3. A céges AMEX kártyák maradnak, csak a magánszemélyeké szűnik meg.
Attól, hogy a céges hitelkártyán a te neved van, még nem a tiéd ( kivéve, ha tiéd a cég is). Semmi köze a hitelképességedhez
Nekem is van, meg még vagy 150 embernek a cégnél, mivel az utazásainkat így tudjuk fizetni meg így tudunk ebéd v vacsorameghívásokat fizetni. A cégnév váltáskor az új kártyákra a cégnév se került rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!