Melyik jobb? kp-ben felvenni vagy folyoszamlara utalni?
keszpenz felvetel dija lenne 30 ezer
utalas masik bankfiok szamlaszamra, de csak olyanra ami a nevemen van: 15 ezer
megszuntettem a lekotott banki betetem, 5M forint
szeretnem elkolteni ezt az osszeget, a tovabbi utalasok is dijat vonnak maga utan ezert gondoltam en a keszpenz a jobb
vagy nem?
Ha jól értem, másik bankszámládra akarod utalni. Ha a másik bankszámlád másik banknál van, hiába a tiéd, nem saját számlának számít, tehát bankon kívüli átutalás lesz.
De a kp.felvételnél minden olcsóbb.
Azzal is számolj, ha nem költöd el hamarosan, nem jó otthon őrizni. Szerintem...
Simán lehet és amit írtál az alapján úgy is látszik, hogy a két utalás sem drágább mint az egyszeri felvétel pénztárból.
Én a helyedben utalnám.
Melyik bankból melyik bankba amúgy?
autot vennek belole es egyenesen az eladonak utalni ezt az osszeget de azt az informaciot kaptam a banktol csak sajat nevu folyoszamlara utalhatok errol a befektetesi szamlarol
kesz szerintem azert jo mert mindig nalam van tehat barmikor felhasznalhatom es nincs tovabbi utalasi koltsegek
Cetelem megtakarítási számlát nyitsz beutalod, onnan kifele már ingyen tudsz utalni (azt nem tudom hogy bárkinek lehet-e utalni vagy csak saját névre) és addig is kamatozik amíg nem költöd el.
Gránit Bankba is utalhatod, ott 2,25%-ra le tudod kötni 3 hónapra ha még 3 hónapig nem költöd el. Addig kamatozik kb. 25 ezret.
Ha azonnal kell és készpénzben akkor vedd ki úgy.
Így már más a helyzet.
Értékpapír számláról csak a saját bankszámládra tudsz utalni.
Utána onnan tudod kp-ben felvenni vagy az eladó bankszámlájára utalni.
Értékpapírszámláról bankszámládra utalni a pénzt, ha van díja úgyis annyi amennyi.
A 15 e ft-ot nem tudom mire értetted.
Amikor már a számládon van a pénz, olcsóbb utalni az eladonak mint felvenni.
Az utolsó válaszoló nem tudom mit magyarázott. Az egésznek semmi köze a te helyzetedhez.
Sértettségből ezt kellett odavágnod, de most már nevetséges vagy.
A kérdező azt akarta megtudni, hogy a meglévő számlájáról utalással vagy kp.felvétellel jár jobban, te erre Gránit Bankról meg Cetelem Bankról kezdesz hadoválni, hogy hol tartsa a pénzét.
Még azt sem sikerült megértened, hogy azt a pénzt most elkölteni akarja, nem lekötni máshol.
Ezek után nehogy már te minősíts így engem!
A 15 ezret nem én nem tudtam értelmezni, hanem nem egyértelműen írta le.
Mint kiderült értékpapír számláról bankszámlára átutalás kell először, utána pedig másnak a bankszámlájára.
Ezt a kérdésben nem írta le.
Értékpapírszámláról pedig csak saját bankszámlára lehet utalni.
A kérdésben hol írta ezeket le? Nyilván visszakérdeztem, hogy tudjak korrekt választ adni.
A sértett buta embernél nincs rosszabb, de meséld el, a kérdésből hogy derült ki a teljes szituáció!
Cetelem számlára utalva 15 ezer a tranzakció díja, onnan meg már ingyen lehet kifele utalni. Tehát kétszeri utalás helyett 1x kell fizetni. Nincs hozzá köze, mi?
Gránit Bankba meg 15 ezer az utalás díja, ha 3 hónapig nem költi még el akkor ott kamatozik addig majdnem 30 ezret. Nincs hozzá köze mi?
Buta vagy, ha nem rágják a szádba a dolgokat nem érted meg.
Nekem nem kell a számba rágnod semmit.
Én próbáltam meg észrevetetni veled, hogy mennyire hablatyolás amit írtál.
Arra miért nem reagáltál, hogy értékpapír számlára csak ugyanannál a banknál lévő bankszámlára lehet utalni?
Hogy utaljon az OTP-s értékpapírszámlájáról Cetelemes vagy Gránit Bankos számlára?
Vagy iktasson be még egy plusz utalást? És még azt írod, hogy kétszeri utalás helyett egyszer kell fizetni...
No comment... Csak ez a felháborító, hogy még te akarsz kioktatni.
Olvasni sem tudsz ember?
Ezt írta a kérdező:
"utalas masik bankfiok szamlaszamra, de csak olyanra ami a nevemen van: 15 ezer "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!