Van e olyan magyarországi pénzintézet ahol bizonyos feltételek mellett nincs számlavezetési díj, és/vagy nincs éves kártyadíj és minimum 1-2 pénzfelvétel is ingyenes?
Mindenhol van kártyadíj, talán csak az OTP Juniornál nincs.
Gránitbanknál feltételek nélkül ingyenes, nincs számlavezetési díj csak az éves kártyadíj van. 2 pénzfelvétel minden banknál ingyenes.
Nem igaz h mindenhol van kártyadíj, pl az egyik számlám egy takaréknál és nincs kártyadíj, csak havi számlavezetési díj. De olyan is van h bizonyos feltételek esetén nincs kártyadíj (p első év ingyenes stb)
A kérdés tulajdonképpen arra irányult h van e olyan magyarországi bank ahol pl ha meghatározott összeg garantáltan minden hónapban érkezik a számlára akkor nincs számlavezetési díj és ingyenes ez mellett a kivét vagy a kártya... ?
"Nem igaz h mindenhol van kártyadíj, pl az egyik számlám egy takaréknál és nincs kártyadíj, csak havi számlavezetési díj."
Akkor mégiscsak van, csak beépítették a számlavezetési díjba, szuper.
Gránitbanknál feltétel nélkül nincs számlavezetési díj és 1 évben kártyadíj sincs. Havi 2 pénzfelvétel mindenhol ingyenes.
Több bankban is van díjmentes számlavezetés, ha a havi jóváírással eléred azt a limitet, ami a feltétele a díjmentességnek.
pl KH minimum plusz okos számla, ha legalább 150E Ft érkezik a számládra, vagy az Erste Privilégium számlák, de ezt csak közvetítők tudják megnyitni.
Honnan szedted ezeket az információkat, hogy az Erste, Cib illetve Citi bankok csődközeli helyzetben voltak?
Ezek nagyon súlyos állítások.
Az első kettő évekig masszívan veszteséges volt, de a szigorú banki tőkemegfelelési szabályok és kisebb a tulajdonosi tőkeinput miatt messze voltak a csődközeli helyzettől.
A Citi pedig egyáltalán nem a rosszabb helyzetben lévő bankok között volt.
5 éve tényleg mélyponton voltak a piaci körülmények miatt, később inkább szabályozói terhek tették nehézzé a veszteség lefaragását és éppen emiatt akkoriban kezdték a bankok egyre inkább megszüntetni az ingyenes szolgáltatásokat.
Régen is voltak nagyrészt ingyenes számlák, egy ideje pedig újra vannak nagyon kedvezményes számlák.
Például ami nekem is van, az Erste Privilégium L csomagja, ahol csak éves kártyadíj és sms díj van.
Ehhez havi 150 000 ft jóváírás a feltétel, ami nem muszáj, hogy munkabér legyen.
Ha megnézed a bankok weboldalait több is kínál elég jó ajánlatokat. Érdemes elolvasni a hirdetményeket is, mert abban található meg minden információ.
9-es: Onnan h akkoriban az ott dolgozok ezt mondták. És bizony a Citiről is ezt hallottam. Elnézést, remélem megbocsátasz h ilyen súlyos állításokat tettem :D Te hogyan fogalmaznál 5-7 év távlatából ha egy multi évekig veszteséges? Ennyi szubjektív véleményt remélem engedélyezel: h az évekig tartó veszteséges állapot már 'szerintem' a csőd közelébe visz egy céget. (na jó egy multi bank anyacégét nem)
6-os: nem szeretnék földrajzról vitatkozni veled, de csak innen nézve számít Ausztria annyira nyugatnak, a volt francia meg brit csoporttársaim szerint már az is Kelet-Európa (de persze ez szerintem sem teljesen igaz) mindenesetre ha jól tudom UK-ban és Írországban d még Németo-ban is van ingyenes kártya meg havi díj, csak érkezzen egy bizonyos összeg minden hónapban) Ebbe nem tudok jobban belemenni mert tul kép "csak hallottam" erről. Az én sparkasse-s számlám csak havi 3,5 euro, ugyh próbálj meg egy jobb bankot vagy kis helyi takarékot keresni, ne a szívatógép Raiffeisent használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!