Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van e olyan magyarországi...

Van e olyan magyarországi pénzintézet ahol bizonyos feltételek mellett nincs számlavezetési díj, és/vagy nincs éves kártyadíj és minimum 1-2 pénzfelvétel is ingyenes?

Figyelt kérdés
5-7 éve tudom h volt egy időszak amikor az Erste vagy a City vagy a Cib bank(ok) csődközeli állapotban megadták ezeket a kedvezményeket, amik a nyugati országokban alapvetőnek számítanak.

2017. jún. 30. 22:26
 1/10 Dzseri ***** válasza:
80%
talán a magnetbank
2017. jún. 30. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Mindenhol van kártyadíj, talán csak az OTP Juniornál nincs.

Gránitbanknál feltételek nélkül ingyenes, nincs számlavezetési díj csak az éves kártyadíj van. 2 pénzfelvétel minden banknál ingyenes.

2017. jún. 30. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
nekem 4800 forint az alap havidíjam, és megéri...
2017. jún. 30. 23:17
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem igaz h mindenhol van kártyadíj, pl az egyik számlám egy takaréknál és nincs kártyadíj, csak havi számlavezetési díj. De olyan is van h bizonyos feltételek esetén nincs kártyadíj (p első év ingyenes stb)

A kérdés tulajdonképpen arra irányult h van e olyan magyarországi bank ahol pl ha meghatározott összeg garantáltan minden hónapban érkezik a számlára akkor nincs számlavezetési díj és ingyenes ez mellett a kivét vagy a kártya... ?

2017. jún. 30. 23:58
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Már megírták, hogy van, pl. Gránit Bank.
2017. júl. 1. 00:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez nekem új, hogy a nyugati országban nem kérnek pénzt a számlavezetésre. Ausztriában a Raiffeisennél vagyok, havidíj 5,60Euró igaz kártyadíj az nincs. Mutass már egy osztrák bankot nekem ahol ilyen kedvező feltételek vannak.
2017. júl. 1. 09:18
 7/10 anonim ***** válasza:

"Nem igaz h mindenhol van kártyadíj, pl az egyik számlám egy takaréknál és nincs kártyadíj, csak havi számlavezetési díj."

Akkor mégiscsak van, csak beépítették a számlavezetési díjba, szuper.

Gránitbanknál feltétel nélkül nincs számlavezetési díj és 1 évben kártyadíj sincs. Havi 2 pénzfelvétel mindenhol ingyenes.

2017. júl. 1. 11:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Több bankban is van díjmentes számlavezetés, ha a havi jóváírással eléred azt a limitet, ami a feltétele a díjmentességnek.

pl KH minimum plusz okos számla, ha legalább 150E Ft érkezik a számládra, vagy az Erste Privilégium számlák, de ezt csak közvetítők tudják megnyitni.

2017. júl. 1. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Honnan szedted ezeket az információkat, hogy az Erste, Cib illetve Citi bankok csődközeli helyzetben voltak?

Ezek nagyon súlyos állítások.

Az első kettő évekig masszívan veszteséges volt, de a szigorú banki tőkemegfelelési szabályok és kisebb a tulajdonosi tőkeinput miatt messze voltak a csődközeli helyzettől.

A Citi pedig egyáltalán nem a rosszabb helyzetben lévő bankok között volt.

5 éve tényleg mélyponton voltak a piaci körülmények miatt, később inkább szabályozói terhek tették nehézzé a veszteség lefaragását és éppen emiatt akkoriban kezdték a bankok egyre inkább megszüntetni az ingyenes szolgáltatásokat.

Régen is voltak nagyrészt ingyenes számlák, egy ideje pedig újra vannak nagyon kedvezményes számlák.

Például ami nekem is van, az Erste Privilégium L csomagja, ahol csak éves kártyadíj és sms díj van.

Ehhez havi 150 000 ft jóváírás a feltétel, ami nem muszáj, hogy munkabér legyen.

Ha megnézed a bankok weboldalait több is kínál elég jó ajánlatokat. Érdemes elolvasni a hirdetményeket is, mert abban található meg minden információ.

2017. júl. 1. 17:48
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es: Onnan h akkoriban az ott dolgozok ezt mondták. És bizony a Citiről is ezt hallottam. Elnézést, remélem megbocsátasz h ilyen súlyos állításokat tettem :D Te hogyan fogalmaznál 5-7 év távlatából ha egy multi évekig veszteséges? Ennyi szubjektív véleményt remélem engedélyezel: h az évekig tartó veszteséges állapot már 'szerintem' a csőd közelébe visz egy céget. (na jó egy multi bank anyacégét nem)

6-os: nem szeretnék földrajzról vitatkozni veled, de csak innen nézve számít Ausztria annyira nyugatnak, a volt francia meg brit csoporttársaim szerint már az is Kelet-Európa (de persze ez szerintem sem teljesen igaz) mindenesetre ha jól tudom UK-ban és Írországban d még Németo-ban is van ingyenes kártya meg havi díj, csak érkezzen egy bizonyos összeg minden hónapban) Ebbe nem tudok jobban belemenni mert tul kép "csak hallottam" erről. Az én sparkasse-s számlám csak havi 3,5 euro, ugyh próbálj meg egy jobb bankot vagy kis helyi takarékot keresni, ne a szívatógép Raiffeisent használd.

2017. júl. 1. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!