Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lejárt a bankkártyám már 5...

Lejárt a bankkártyám már 5 éve, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés

12 évesen csináltatunk nekem egy OTP Junior Start kártyát ami 2012-ben már lejárt, és nem kaptam újat se. Valószínű azért nem kaptam újat, mert az igénylés óta sosem használtam, csak úgy volt. Most viszont szükségem lenne egy kártyára, mivel már 18 éves vagyok, és szeretnék dolgozni, de munkavállaláshoz elengedhetetlen a bankkártya. A kártya és a hozzá tartozó dokumentumok még megvannak.

Ilyenkor mi a teendő?

2017. jún. 29. 15:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem állítják be automatán - mondanod kell, hogy szeretnél nyilatkozni erről. De azért arra készülj fel, hogy lehet, nem csak pár száz ft-ot kell fizetned a régi számla miatt - inkább pár ezret... Fiamnak másfél évig nem néztünk rá a számlájára - 1500 ft "tűnt el" róla - már nem emlékszem rá, milyen címszóval vonogattak le róla (nem, nem az sms)

Persze előtte nem voltunk elég figyelmesek: azt hiszem 2 féle Junior csomag van - alaposan kérdezd meg, melyiknek mennyi az anyagi vonzata.

2017. jún. 29. 21:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Kétféle van, de életkor alapján. Tehát ha 18 alatti vagy az egyik féle lehet csak, ha már nagykorú akkor a másik típusú.

Én a 18 felettit ismertem (ma már másik banknál vagyok), arról beszéltem feljebb.

2017. jún. 30. 12:39
 13/18 A kérdező kommentje:

Voltam tegnap sikeresen csináltattam újat.

A régin -2195Ft volt amit kifizettem. Megkérdeztem tőlük hogy ez úgy van hirdetve hogy teljesen ingyenes mégis miként lehet az hogy mínuszba legyek? De nem válaszoltak csak terelték a témát.

Nyilatkoztam az ingyenes kézpénzfelvételről is.

Rábeszéltek az optdirektre azaz erre a netbankra amit nem tudod jó ötlet volt e bele mennem.

2017. júl. 1. 09:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen, jó ötlet volt belemenned, mert így otthonról BÁRMIKOR meg tudod nézni netbankon keresztül a számlád egyenlegét, bármikor utalhatsz, kártyás vásárlás előtt/után meg tudod nézni, mennyi maradt felhasználható egyenlegként - ráadásul ez ingyenes szolgáltatás.

A belépéshez szükséges azonosítót és a jelszót ne felejtsd el, vagy ha félsz, hogy elfelejted, akkor írd fel egy papírra.

Az azonosítód a szerződésen van, a jelszavadat meg elvileg tegnap kellett kitalálnod, megjegyezned.

Mi kis híján elfelejtettük, de szerencsére 3.-ik próbálkozásra beugrott :D (ugyanis utána letiltja a belépést, azt hiszem, 24 órára)

2017. júl. 1. 11:43
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen mondták hogy 24 órán belül be kell lépnem és jelszavat változtatni. Ahogy hazaértem meg is tettem, sőt telefonra is letöltöttem az aplikációt. Azt tudom hogy sok szolgáltatást eltudok itthonról végezni csak abban nem voltam biztos hogy ez ingyenes e.

Köszönöm szépen a segítséget nagyon hasznosak voltak :)

2017. júl. 1. 15:45
 16/18 A kérdező kommentje:
Megérkezett a bankkártyám amit észrevettem, nincs a hátulján aláírás. Felé meg az van írva, hogy aláírás nélkül érvénytelen. ilynkor van valami teendőm?
2017. júl. 12. 15:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Van egy sáv, amin neked kell aláírni.

Az a lényeg, hogy a te aláírásod legyen rajta.

Ne a mágnescsíkon írd alá fent, hanem lejjebb, a számkód melletti sávon.

2017. júl. 12. 15:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Ohhh megvan köszönöm :) Ment a zöld
2017. júl. 12. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!