Adóstárs későbbiekben átvállalhatja e egyedül a hitelt adósoktól? Milyen feltételekkel? Szüleim ketten adósok, én mint harmadik fél mint adóstárs lehet e tulajdonjogom?
Lakáshitelről beszélsz?
Szüleid vettek fel hitelt és adóstárs bevonását kérte a bank?
Akkor valószínűleg az azért van, mert egy szülő jö9vedelme nem lett volna elég, a bank nem látta biztosítottnak a hitel visszafizetését.
Ha Te akarod a továbbiakban fizetni a hitelt, akkor a bankkal kell egyezkedned.
2-es vagyok: azt, hogy milyen feltételekkel, azt a bank fogja megmondani.
Az első meg szerintem azért írta, amit, mert attól, hogy kifizeted a hitelt, még nem lesz automatikusan tulajdonjogod.
Na ez így nagyon nem fog működni.
Ott kezdődik, hogy a bank nem fog hitelképesnek találni egyedülállóként.
"mert én nem vehetek fel hitelt,"
Mert miért is nem vehetsz fel hitelt?
"Később, ha a feltételek fennállnak (elválok), szeretném átvállalni egyedül a hitelt."
Mi köze a válásnak a hitelfelvételhez?
"Mivel nem váltunk el, és nincs esély arra hogy ez gyorsan megtörténjen nem vagyok hitelképes egyedül, így tudnánk megoldani."
Ezzel a mondatoddal pont agyonütötted az előzőt, ahol azt írod, egyedül akarod átvállalni a hitelt.
A lakáshitel cafeteria meg csak adható - nem kötelező elem: lehet, átvállalod a hitelt, aztán mégse kapsz vagy közben megváltozik a munkahelyed - a cafeteria megy, a hitel meg marad...
Kérdező, írd már le, pontosan mit szeretnél, mert így csak egyre zavarosabb a történet.
Szüleidet kérnéd meg, hogy vegyenek fel hitelt egy lakásra?
Vagy már felvettek, de később át akarod vállalni, vagy mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!