Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ezt, hogy kell érteni/ értelme...

Ezt, hogy kell érteni/ értelmezni? Mi a jobb, ha magas a % érték vagy ha alacsony?

Figyelt kérdés
"Nettó összesített kockázati kitettség"
2017. jún. 10. 22:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100% = a penzed 100%-at bukhatod el. 200% = a penzed 2x-eset bukhatod el. 800% = a penzed 8x-osat bukhatod el.
2017. jún. 11. 16:04
 12/15 A kérdező kommentje:

Akkor magyarázzad már el, hogy ha adok neked 1000 Ft-ot akkor hogy bukhatod el az én pénzemnek a 2x-ét, hisz csak egy ezrest adtam.

Ha te adsz nekem 2 milliót és én veszek egy házat és tartozok még 2 millióval, akkor szerinted téged fog megkeresni mondjuk egy behajtó cég? Vagy a rendőrség?

Én elhiszem, csak nem értem, hogy ez hogy lehetséges!

Kérlek, magyarázd el!!!

2017. jún. 11. 18:58
 13/15 anonim ***** válasza:

2x-ea tokeattetel arrol szol, hogy megkered a bankot, hogy adjon kolcson meg egy akkora osszeget, amekkorat beteszel, mert profi vagy, es ugy gondolod, hogy az ertekpapir amit vasarolnal, emelkedni fog 10%-ot es te ebbol 20%-ot szeretnel kaszalni. A bank, ha van fedezeted es tenyleg profinak tunsz, rabolint. Ezutan a loved 2x-esere bevasarolsz az ertekpapirbol, viszont annak az ara nem hogy novekszik, hanem lemegy 0-ra. Buktad a lovedat es megmaradt egy ugyanakkora tartozasod a bank fele.

Leegyszerusitve kb igy mukodik.

2017. jún. 11. 19:13
 14/15 A kérdező kommentje:

Így már értem.

De gyakorlatban még mindig nem.

Most vettem egy 160%-os befektetést, úgy, hogy 5,2 millió volt maximum a számlámon. Ennél több soha nem volt rajta.

5 millióért vettem befektetési papírt.

A számlámra meg egy garas sem érkezik. Én teszek be rá időnként pénzt, de azt is teljesen össze-vissza rendszertelenül!

2017. jún. 11. 20:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom konkretan bankok hogy csinaljak, a brokercegek, amiket neztem, mind kertek valami fedezetet meg egy csomo feltetelt kellett teljesiteni, mire jovahagytak a tokeattetelt.

Csak talalgatom, hogy a bank nem ennyire szigoru, mert naluk nem ertekpapirt, hanem az altaluk menedzselt alapot vasarlod, annak meg az osszetevoinek ok alaposan fel tudjak merni a kockazatat es bevallalhato, hogy kolcsonozzenek neked. Ha viszont elkezd zuhanni az arfolyama, es veszelyesen kozeliti meg a szintet, amikor mar az ok kolcsonuk is veszelyben forog (62,5%-nyi esesnel buktad teljesen a lovedat, csak a bank 60%-nyi kolcsone maradt), valoszinuleg szolnanak, hogy vagy vonj be fedezetet, vagy eladjak az ertekpapirokat, azaz realizaljak a vesztesegedet, megszunik az alap resz, ami a tulajdonodban volt.

2017. jún. 12. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!