Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha részeltre vásárolok elektro...

Ha részeltre vásárolok elektronikai eszközt de nem fizetem akkor mit tesznek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 7. 16:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Felszólítanak hogy fizess, ha ezt sem teljesíted akkor a legnagyobb esélye a fizetési meghagyásnak van. Ez egy nemperes eljárás aminek az alábbi három kimenete lehet:

- elfogadod a meghagyás tartalmát, és kifizeted egyben a tartozást vagy kérsz részletfizetési lehetőséget

- vitatod a tartozást, ebben az esetben perré alakul az ügy és neked kell bizonyítanod hogy nincs igazuk (de mivel te tényleg tartozol, csak szarul jössz ki belőle és még többet fizetsz az eljárásokért)

- elfogadod a tartozást de nem fizetsz, ebben az esetben végrehajtóhoz kerül az ügy és majd szépen viszik amit tudnak, letiltják a fizetésed vagy jelzálogot tesznek a házadra (+ fizeted a késedelmi kamatot meg a százféle eljárási és egyéb díjat ami megtöbbszörözi a tartozást).

Ha nem vagy hülye akkor nem veszel semmit anélkül hogy ki tudnád fizetni. Ha nem fizetsz akkor készülj arra hogy jelentősen többet fogsz kifizetni mint a tartozásod volt. Olyan pedig nincs, hogy X évig lapítasz mert elévül - mindig újraindulhat az ügy és csak a kamatok nőnek.

2017. jún. 7. 16:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Jaj, eszembe sem jutna úgy vásárolni bármit is, hogy nem fizetem vissza, sok mindent vettem már akár áruhitelre, akár rendes részletre, késedelem nélkül ment minden hónap szépen a végéig, csak szóba jött a téma, s kíváncsivá tett a dolog. :) Köszönöm a teljeskörű választ!
2017. jún. 7. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!