Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek mininim? L bérre...

Szerintetek mininim? L bérre mennyi kölcsönt lehet felvenni?

Figyelt kérdés
2010. máj. 16. 07:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Semennyit.
2010. máj. 16. 08:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Kölcsönt annak adnak, akinek némi spórolással már nem is lenne rá szüksége.

Hogy szemléltessem: szüleim nyugdíja összesen 160ezer ft. Venni akartak hitelre egy laptopot 100 ezerért, ezt megkapták. Akkor gondoltuk úgy, nekem is vesznek, én meg nekik törlesztek majd, összesen 200 eft hitel kellett volna. A bank visszautasította, a 160 ezrük 120 ezer ft-nyi hitelre lett volna elegendő, ebbe csak az egyik gép fért bele.

Inkább javaslom pl. az OTP-féle A-hitelt, amellyel a nettód dupláját felveheted, és te szabályozod, hogy törleszted (mennyit hagysz a kártyán). Ott csak havi kamat van, amit automatikusan vonnak (kb. a fennálló hitel 2%-a).

2010. máj. 16. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:

kb a fennáló hitel 20%-30%-a. a folyószámla hitelkeret soha nem lesz 2%os kamatozású. és ilyen problémára nem is érdemes használni.

akkor érdemes, ha az embernek néha nem teljesen elég a fizuja és hó végén belecsúszik a hitelkeretébe. ilyenkor mivel napi kamatozású csak a néhány napnyi kamatot kell kifizetni ami így valóban relative kevés lesz

2010. máj. 18. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérlek legközelebb olvass: a hitelösszeg 2%-át írtam. Összegszerűen (és nálam): -284.000.- ft hitelkeretre havi ~5ezer forintot vonnak le pluszba, azaz 289.000.- forintról indulok. Megkapom a fizetésem, ~-130.000.- forintra esek vissza, amikor felveszem, ismét 284-nél tudok megállni. 1 hét múlva levonják a kamatot, megint 289 lesz.

Következésképp: 142-nél kb 2500 forint lenne a havi(!) kamat, kisebb összegnél még kevesebb. Persze jól ki van találva, hiszen a fizetéséből él az ember, tehát újra hitelt vesz fel (a hitelkeretig), ami után havi szinten vonják a nagyságrendileg 2%-ot. Hovatovább, ha mindig 10ezret rajtahagy az akt. egyenlegen, akkor is minden hónapban levonják a 2%-ot, ami persze összegszerűen egyre kevesebb, de a futamidő végére (amit az üf. szabályoz) eléri a 20-30%-ot, ahogy írtad. Vagy többet, a törlesztés ideje (futamidő) válogatja. Elnézést, ha először nem voltam egyértelmű.

2010. máj. 18. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!