VISA kártyámról eltűnt a pénz?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Angliában élek,és nem olyan régen hazajöttem Magyarországra. A Barclays nevű banknál bankolok,melytől rendelkezem egy VISA kártyával.
Az itthon töltött idő alatt nem igazán használtam a kártyán lévő pénzem. Egy-kettő bolti vásárlásnál, maximum kettő ezer forint nagyságú tételben.
A tegnapi nap folyamán megvettem online a repjegyemet vissza Angliába,melynél elköltöttem 33 ezer forintot.
Ezzel be is zárult az itthoni költekezés.
Viszont,amikor elhagytam Angliát pontosan 1400 font készpénz volt a kártyámon,melyet elég sűrűn nézegettem is itthon. Az egyenleg változatlan volt.
Tegnap viszont kerek egész 683(!) font van a számlámon.
Mi történhetett?
Egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgot. Fogalmam sincs mihez kezdjek,hol érdeklődjek itthonról,mit kellene csinálni.
Lehetetlen,hogy egy 33 ezer forint értékű repjegynél még felszámoltam volna mellé 100 ezer forintot. Létezhetetlen.
Most várom az online banktól érkező levelet az eddigi összes költekezésről.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Elnézést,ha néhol fogalmazási problémát találtok,de az is csoda,hogy írni tudok,annyira ideges vagyok.
A netbankban mi látszik? Mert onnan lehet kideríteni legkönnyebben.
Ha semmi, mert pl. még nem könyvelték le a kártyahasználatot (például aki jogtalanul használta), akkor hívd fel a bankot. Telefonon! Ne levelezz velük!
És kérd meg, hogy nézzenek rá és ha bármi olyan művelet volt, amit nem te végeztél azonnal tiltasd le a kártyát és igényelj újat!
Beszéd meg azt is a bankkal, hogy miként lehetne visszaszerezni amit elloptak, ha tényleg ez történt.
Hogy az Egyesült Királyságban mi erre a szabály vagy akár a bank egyedileg határozhatja meg és náluk hogy működik, nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!