Milyen veszélyei vannak, ha belemegyek közös lakáshitelbe a férjemmel? 25 évre vennénk fel, kb 30 milliót.
Ha netán elváltok, akkor ennek ellenére is fizetni kell a törlesztés felét neked is - és még abban az esetben is, ha nem is laksz abban a lakásban.
Ha netán meghal, akkor meg az egész adóság rajtad marad.
Nem közöst nem is adnak.
A veszélyek józan paraszti ésszel felmérhetőek: válás, betegség, halál, munkanélküliség...
Azért 25 év nem rövid idő!
Nyilván függ a THM-től, a hitel konstrukciójától, az életkorotoktól, havi jövedelemtől és törlesztőrészlettől. van-e hitelbiztosítás...
A férjeddel csak közös lakáshitelt vehettek fel.
Buktató lehet egy válás, ott a hitel is feleződik. Egy halálesetnél pedig a másik félé minden teher.
Kérdés, mennyire biztos a kapcsolatotok, mennyit keresel te, ha netán váltok, a felét neked kell fizetni.
Hol és milyen lakást akartok, ami 30 milla? Csak mert ez inkább ház kategória. Én belvárosban vettem lakást 12 milláért, igaz, ez 3 éve volt, az árak elszállása előtt.
A veszélyeket már leírták előttem, de ha átgondoljátok, talán nem kell ilyen sok hitelt felvennetek. Budapesttől 34 km-re lakom, a belváros vonattal félóra innen. 22 millióért már építesz nálunk egy emeletes, kacsalábon forgó kertes "kastélyt", szóval nekem elég soknak tűnik a 30 milliós lakáshitel.
Nem az orromat akartam beleütni, csak segítségként írtam le, hátha nem is fontos ilyen rengeteg hitelt felvenni 25 évre. :)
"Milyen veszélyei vannak, ha...25 évre vennénk fel, kb 30 milliót"??
Pontosan megmondom neked, ha te is elmondod, hogy kivel és milyen körülmények között leszel 25 év múlva,
azaz: 2042-ben??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!