Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen veszélyei vannak, ha...

Milyen veszélyei vannak, ha belemegyek közös lakáshitelbe a férjemmel? 25 évre vennénk fel, kb 30 milliót.

Figyelt kérdés
2017. ápr. 23. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Ha netán elváltok, akkor ennek ellenére is fizetni kell a törlesztés felét neked is - és még abban az esetben is, ha nem is laksz abban a lakásban.

Ha netán meghal, akkor meg az egész adóság rajtad marad.

2017. ápr. 23. 17:31
 2/10 anonim ***** válasza:
20%
Hitelt nem veszünk föl, érteeeem?
2017. ápr. 23. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Nem közöst nem is adnak.

A veszélyek józan paraszti ésszel felmérhetőek: válás, betegség, halál, munkanélküliség...

Azért 25 év nem rövid idő!

Nyilván függ a THM-től, a hitel konstrukciójától, az életkorotoktól, havi jövedelemtől és törlesztőrészlettől. van-e hitelbiztosítás...

2017. ápr. 23. 17:59
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Közös lakás terheit és az ezzel járó felelősséget is illik közösen vállalni. Ha te ezen gondolkodsz, nem mered összekötni az életed vele 25 évre, akkor kár együtt lennetek.
2017. ápr. 23. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

A férjeddel csak közös lakáshitelt vehettek fel.

Buktató lehet egy válás, ott a hitel is feleződik. Egy halálesetnél pedig a másik félé minden teher.

Kérdés, mennyire biztos a kapcsolatotok, mennyit keresel te, ha netán váltok, a felét neked kell fizetni.

Hol és milyen lakást akartok, ami 30 milla? Csak mert ez inkább ház kategória. Én belvárosban vettem lakást 12 milláért, igaz, ez 3 éve volt, az árak elszállása előtt.

2017. ápr. 23. 18:34
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Szituációtól függ. Ha pl. egy 100 milliós ingatlant akartok venni, és 70M KÖZÖS tőke megvan hozzá, akkor bevállalható. Ha viszont egy 38 milliósat, az sokkal kockázatosabb, ha bármi történik a többiek által leírtak közül, könnyen előfordulhat, hogy milliókat kifizettek, majd ott álltok mégis az utcán ingatlan nélkül. Esetleges váláskor pedig szinte lehetetlen különköltözni, ha nagyjából hasonló a jövedelmetek, mert egyikőtök se tudja kifizetni a másikat, egyedül tolni a hitelt, ha eladnátok, akkor meg osztozhattok a semmin. Hiteltörlesztéskor az első pár évben a tőketartozás szinte semmit nem csökken, mert nagyrészt a kamatra megy a befizetett pénz.
2017. ápr. 23. 18:48
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

A veszélyeket már leírták előttem, de ha átgondoljátok, talán nem kell ilyen sok hitelt felvennetek. Budapesttől 34 km-re lakom, a belváros vonattal félóra innen. 22 millióért már építesz nálunk egy emeletes, kacsalábon forgó kertes "kastélyt", szóval nekem elég soknak tűnik a 30 milliós lakáshitel.

Nem az orromat akartam beleütni, csak segítségként írtam le, hátha nem is fontos ilyen rengeteg hitelt felvenni 25 évre. :)

2017. ápr. 23. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
96%

"Milyen veszélyei vannak, ha...25 évre vennénk fel, kb 30 milliót"??

Pontosan megmondom neked, ha te is elmondod, hogy kivel és milyen körülmények között leszel 25 év múlva,

azaz: 2042-ben??!

2017. ápr. 23. 19:14
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi pénzt felvenni ilyen futamidőre öngyilkosság.
2017. ápr. 23. 21:22
 10/10 anonim válasza:
Csak az hogy örökké fizetheted és ha netám nem fizedsz termelődik-rá a kamat
2017. ápr. 26. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!