Az mennyire baj hogy nem olvastam el a banki papírokat csak aláírtam?
Nos attól függ mit értesz "baj" alatt.
Nyilván mikor majd ilyen olyan jogcímen fizeted a kamatokat és a költségeket (ugye azt nem részletezted, hogy mégis mit írtál alá...) akkor se legyél meglepve, hogy miért ennyi meg annyi.
Én azért a bankszámla nyitásakor is elolvasom, mert utána megy majd a hiszti, mikor kiderül, hogy ha nem érkezik pl. elég utalás a számlára akkor van számlavezetési díj, hogy a kártya éves díja 5000 ft, hogy egy nyomvadt SMS-ért 25 ft-ot számláznak alkalmanként, stb...
Hitelnél mindenképp, sőt, ott érdemes kérni egy másolatot, otthon átnézni és másnap visszamenni...
# 7
Igen, mindez, amiket leírsz, a folyamatosan változó kondíciós listában, hirdetményekben, ÁSZF-ekben fent van az interneten. Akár a szerződéskötés előtt is átolvashatod ezeket, meg amúgy is folyamatosan jó nyomon követni őket, mert tuti, hogy 5 év múlva már nem az lesz érvényben, amit aláírtál, és úgyis a legutoljára kiadott dokumentum lesz a hatályos. Egy sima bankszámlánál nem igazán fognak tudni csőbe húzni, nyilván hitelnél már érdemesebb figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!