Ti mennyit tudnátok félretenni ennyiből?
Nem tudom ki pontozza le a válaszokat, de szólnék, hogy nem én vagyok.
Egyébként aki szerint ebből az összegből 3-400ezer (és efeletti összeg) félretehető, az dolgozik/otthon él és elképzelései vannak csak arról, hogy mennyibe kerül az "élet" :)
#2-es vagyok
Én is ezen csodálkozom, hogy aki ebből 420ezret eltenne, az milyen igénytelen lehet? :D
#2: Te adtad egyébként megközelítőleg a legjobb (legéletszagúbb) választ.
Most már elég választ kaptam, hogy nagyjából képet kapjak, szóval elárulom, hogy nálunk egyébként így néz ki a havi költségvetés átlagban:
Albérlet: 80.000
Közös költség: 9.000
Rezsi (villany, távhő, digi, díjbeszedő): 35.000
Mobiltelefon (kettőnknek): 10.000
Közlekedés (havi bérletek): 19.000
Fundamenta: 20.000
Bevásárlások (étel, ital kettőnknek, háztartás): 120.000
Edzőterem bérlet (kettőnknek): 14.000
Könyvelő: 8.000
Páromnak gyógytorna: 22.000
Ez összesen: 337.000
Ezen felül szórakozásra (mozi, színház, strand, squash, barátokkal iszogatás, éttermezés) simán elmegy heti 10.000, ami így havi átlag +40.000.
Szóval olyan 200-250.000 megtakarításunk van havonta. De akkor nem számoltam bele a váratlan kiadásokat, időnként ruhavásárlást, vagy ha elromlik valami, vagy a nyaralást évente 1x, félévente egy wellness hétvége (csak bónusz brigád kuponnal! :D).
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert az ismerőseink nagy része nem érti, hogy hogy nem áll halomban nálunk a pénz amikor relatív jól keresünk az átlaghoz képest. Persze itt nagyrészt olyan emberekről van szó, akik még a 30-as éveik elején is otthon élnek és igazából gőzük sincs, hogy mennyibe kerül az élet.
"Egyébként aki szerint ebből az összegből 3-400ezer (és efeletti összeg) félretehető, az dolgozik/otthon él és elképzelései vannak csak arról, hogy mennyibe kerül az "élet" :)"
Minek teszel fel egy kérdést arról, hogy MI mit csinálnánk, ha utána becsmérled, minősíted a válaszokat? Hogy jössz ahhoz, hogy leigénytelenezz másokat? Sokan annyiból élnek bizony, mint amennyit én költésnek írtam.
Nem hiszem, hogy igénytelen lennék, de nekem bizony nem telik gyógytornára, konditeremre, mozira, színházra...
14-es, én nem igényteleneztelek le, szerintem ezt nem nekem céloztad.
15-ös: 60.000-ből kaja két embernek? Persze, biztos ki lehet hozni annyiból, ha grízes tésztát eszel rántott levessel, meg vajas kenyérrel. De ha így kajálsz hosszútávon, akkor többet fogsz gyógyszerre költeni és több kereset esik ki az orvoshoz rohangálás miatt, mint amibe egy egészséges étrend kerülne. Jelzem, hogy nem bébiborjú könnyben konfitált lazacot eszünk kaviár pudinggal.
"14-es, én nem igényteleneztelek le, szerintem ezt nem nekem céloztad."
De, pont neked céloztam.
De látom, hogy úgysem fogod megérteni sosem. Valami újgazdag kis nyávogós csajocska lehetsz.
Mi is kb. ennyit keresünk ketten, és nem tudom pontosan megmondani, mennyit teszünk félre, mivel nem minden kiadás havi szintű. Az biztos, hogy 50 megy nekem önyupba, 60-at még félreteszek megtakarítási számlára, ezen felül viszont változó, mennyi marad meg, 100 általában megvan, néha 250 is. Tehát valahol 210-360 között lehet, de ebben nem csak a hosszútávú megtakarítás van benne, hanem a nyaralás is, illetve most autót veszünk, eddig nem volt.
Ja, annyi különbség van, hogy nekünk van saját lakásunk (félig saját pénzből, félig szüleim fizették).
Amiket írtak, én el tudom hinni. Anno vidéken olyan 250 volt az együttes bevételünk, és 60-70-et tettünk félre, ma ugyanazon életmóddal még 80k albérlet mellett is meglenne amit írnak. De nyilván mi nem akarunk mindent csak félretenni, az optimumot igyekszünk tartani.
Azt nem tudom értelmezni, hogy hogy tudja valaki az igényességet pénzben mérni...
Igényesség pénzben mérése:
Van havi 600 ezres bevételem, de én 450-et elteszek, mert nincs igényem szórakozni, minőségi ételeket enni stb.
Ilyen egyszerű, aki kenyéren és vízen él csak azért, hogy 400ezret eltegyen, az igénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!