Ti szoktatok szólni a bankotoknak, ha külföldre mentek?
Eddig ez eszembe sem jutott, de múlt héten történt, hogy egy kanadai alapítványnak adományoztam egy kisebb összeget és másnap reggel azonnal hívott a bank, hogy letiltották a bankkártyám, mert gyanús tranzakcióként értékelték a dolgot és meg szeretnének győződni róla, hogy valóban én kezdeményeztem-e.
Ez egyfelől tök jó, más részről azért kicsit ijesztő. De felmerült bennem a kétely, vagy vajon nem lenne-e célravezető szólni a bankomnak, hogy nyaralni fogok menni és előfordulhat, hogy spanyolországból fog kártyahasználatról érkezni infó feléjük.
Nem szoktam szólni. Azért volt nyilván gyanús, mert nagyobb összeg külföldön. Velem is történt ilyen Olaszországban, de akkor tényleg ellopták a kártyaadataimat. Szóval hála Istennek.
Az ilyenektől eltekintve simán használom külföldön is, a normál tranzakciók nem gyanúsak nekik pusztán attól, hogy külföldön történnek!
3 válaszoló
Nagyon tetszik amit irtál ,a stílusa bejövős!!!😆☺☺😉😉
Üzenném a "szól a f****szom" meg "elmehetnek a f*****szomba" kommenteket író végtelenül intelligens egyedeknek. Otthon a csendes szoba magányában maradjatok a véleményetekkel. Butaság amire próbáljátok vezetni a kérdezőt.
Kérdező!
A legtöbb banknál e-mailben, telefonon is be tudod jelenteni a külföldi bankkártya használatot, érdemes is. EU-s költéseket nem nagyon szoktak tiltani, de igazából nem is azt nézik, hogy hol történt a költés, hanem, hogy az általános kártyahasználati szokásaidtól mennyire tér el az adott tranzakció. Szerintem szólj, nem túl nagy erőfeszítés, de ha letiltják a kártyád külföldön az viszont már nem kis gáz. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!