Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szeretnék autót venni, viszont...

Szeretnék autót venni, viszont ehhez fel kell vennem hitelt. Budapest banknál vagyok, de nem szeretnék ott személyi kölcsönt felvenni. Eddig az Erste bank volt számomra kedvező. Vélemény? Ki mit ajánl?

Figyelt kérdés
2017. márc. 26. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

4 év múlva ugyanitt:

"az a szemét bank el akarja venni a kocsimat, pedig csak 4 havi törlesztővel vagyok elmaradva, de rohadjanak meg, mit csináljak? elvesztettem az állásomat!"

2017. márc. 26. 19:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Most komolyan? Nem erre vagyok kíváncsi ne haragudj.

Nem milliós összegekről lenne szó, pár százezerről, és most a munkámhoz nélkülözhetetlen az autó. Van rendes munkám, jó fizetéssel. Én csak segítséget szeretnék kérni, nem pedig ilyen kommenteket.

2017. márc. 26. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Miért nem veszel akkor valami olyan autót amit meg tudsz fizetni?

[link]

2017. márc. 26. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

"Vélemény? Ki mit ajánl?"

Én azt, hogy ha nem tudsz összerakni egy használt autóra való pénzt (pár százezerért már lehet kapni), akkor inkább ne vegyél autót.

Ugyanis ha HITELre veszel autót, akkor rögtön dupla kiadásod lesz:

1.- a havi törlesztőrészlet

2.- az autó üzemben tartása (kb. 20-30 ezer ft)

Ergo, ha most nem tudsz havonta mondjuk 50 ezret félretenni, akkor a hitelt sem fogod tudni fizetni + az autót fenntartani.

És miért nem szeretnél a Budapest Banknál?

2017. márc. 26. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

leírta a kérdező, hogy nélkülözhetetlen lenne az autó neki munka miatt.

akkor szerinted lenne mondjuk 1 éve, hogy szépen 50ezrenként félrerakjon rá?

a hitel pont erre van, 1-2 éves futamidő teljesen reális erre, ha tényleg egy stabil munkahelyről van szó.

5-6 évre én se vennék fel, mert hiába lenne csak 10-12ezer a törlesztő, ha nincs munkám, azt ugyanúgy nem tudnám fizetni...

és igen, abban is igazat adok, hogy remélhetőleg bele van kalkulálva a fenntartás is, az is, hogy akár első körben rá kéne költeni egy 100ezret...vezérlés csere, olajcsere szűrőkkel alapvető használt autóknál, hiába mondja a tulaj, hogy most voltak cserélve, épp egy 1000 km-t mentek vele azóta...lehet így van, mutasson számlát. vezérlés csere típusfüggő, de munkadíjal simán lehet 50-60ezer alsóhangon.

de még ebben az esetben se tudhatod a rejtett hibákat, amikre szintén kell elkülöníteni pénzt.

amúgy te döntöd el, ha szerinted az erste kedvezőbbet ad, válaszd azt, de persze részletesebben is menj bele, hogy hosszabb távon is jobban járnál-e mint egy budapest bankossal.

2017. márc. 26. 20:01
 6/9 anonim ***** válasza:
29%

Ha most van rendes munkád, de nincs autód, akkor hogyan lehetséges, hogy a munkád miatt van szükséged autóra? Szerintem inkább a kényelmed miatt van rá szükség, ami nem elítélendő, kérdés, hogy akarsz-e egy fél fizetést az autóra költeni (hitel+üzemeltetés).

Válaszd azt a bankot, ahol megfelelsz a feltételeknek és a legolcsóbb a hitel. Hiába kapod a BB-hez a fizetésed, ha az Ersténél nem fizeted a hitelt ugyanúgy megtalálnak. Mondjuk jelzés értékű, ha még fel sem vetted a hitelt, de már ilyeneken gondolkodsz.

2017. márc. 26. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

"leírta a kérdező, hogy nélkülözhetetlen lenne az autó neki munka miatt. "

Igen, te meg szépen elolvastad időrendben :-) Csakhogy azt a kérdező azalatt írta, amíg én körmöltem a válaszom - így nem láthattam, miért kell neki - nem szoktam 10 mp-enként megnézni, ki mit válaszolt, mielőtt elküldöm a hozzászólásom :-)

2017. márc. 26. 21:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem szeretném részletezni, de vidékről járok be a városba, és olyan szociális területen dolgozom, ahol az önkormányzatnak szíve-joga megváltoztatni az intézmény nyitását, ha valakinek szüksége van rá. Sajnos ez megtörtént így a legelső busszal sem érek be a munkahelyemre. Mit mond erre a főnököm? Oldjam meg!

A bankokat azért kérdeztem, mert nem mindegy, hogy felveszek 800at, és visszafizetek több, mint 1milliót, vagy felveszek 800at, és visszafizetek 900 valamennyit.

Tudom, hogy mivel jár az autó, és hogy nem a megvétel a nehéz, hanem a fenntartása.

Sajnálom, hogy ideírtam ki, véleményt kértem, nem okosítást.

2017. márc. 26. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Tessék Neked hitelkalkulátor - itt mondjuk pont nem az Erste a legjobb... :

[link]

2017. márc. 27. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!