Hogyan is működnek a paypass kártyák?
Sziasztok!
Még soha nem használtam paypass bankkártyát, és az érdekelne hogy pontosan hogyan is működnek. Értem ez alatt azt, hogy ha fizetni szeretnék vele, csak átnyújtom a pénztáros hölgynek/úrnak, ő lehúzza a kártyát és végeztünk is a folyamattal? PIN kódot mekkora összegtől kér beírásra? Egy OTP Junior Paypass kártyáról lenne szó egészen pontosan.
5000Ft szokott lenni a határ ha nincs más beállítva, csak hozzáérinti a pénztáros a terminálhoz és kész, bár elvileg ki sem kéne adni a kezedből kis összegnél, csak amikor olyan helyen van a terminál, hogy nem férsz hozzá.
Ha meg 5000ft fellett vásárolsz, akkor meg mint a hagyományosat bedugja PIN kódot megadod és kész.
Szerintem lehet, de nincs ilyen kártyám, ezért nem tudom 100%. azért gondolom, hogy lehet módosítani szerződéskötéskor, mert a sima bankkártyánál is van pl. kártyaőr szolgáltatás, ami arról szól, hogy adott összeg feletti költésnél SMS értesítést kapsz, hogy használtad vagy használták a kártyádat.
Ezt az összeget is lehet változtatni.
Gondolom a PAYPASS-ra is be lehet állítani, hogy mondjuk ha általában 7000 forint körül vásárolsz a közértben, akkor mondjuk 8000Ft-ig ne kérjen PIN kódot, csak érintsd oda.
Bankba menj be megkérdezni, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!