Svájci frankos hitelnél van esélyünk nyerni a bank ellen? Létezik olyan ember aki nyert már pert?
Sziasztok!
7 évre vettünk fel (8 évvel ezelőtt) egy CHF-os hitelt az egyik banknál egy autóra. Tisztességgel fizettük is mindig annak ellenére, hogy az utóbbi egy évben majdnem a háromszorosára nőtt a törlesztőrészletünk. A törzskönyv nálam van, az autóról levetettem az opciós jogot.
Kaptam tavaly egy levelet, miszerint van 5 napom befizetni 400.000 forintot, ami a késedelmi kamat (igen, jogos lenne egy része, hiszen párszor valóban késtem, de egy hónap sem maradt ki).
Miután a bankkal hosszas levelezés és telefonálgatás után nem sikerült megegyeznem (havonta olyan összegre engedélyezték volna a részletfizetést, ami a megélhetésemet veszélyeztette volna), így ügyvédhez fordultam.
Az ügyvéd kiszámolta, hogy a tényleges késedelmes tartozásom ennek az összegnek csupán a töredéke (kb. 70.000 ft), így azt javasolta, hogy menjünk bíróságra.
Nyilván nem fogják elengedni a tartozást akkor sem, ha több mint 3.000.000 forintot fizettem már ki nekik a 1,5 millióra.
Van esélyem arra, hogy tudom csökkenteni ezt az összeget? Mennyi esélyem van megnyerni a pert?
Van itt valaki aki már pereskedett a bankkal és nyert? Örülnék pár hasznos tanácsnak vagy egy kis megnyugtatásnak.
Ha csak ennyit kért, az elég gyanús. Egy ilyen ügyet nagyon körül kell járni, hogy egyáltalán legyen esély...
De amúgy, amire senki nem gondol: és ha érvénytelenítik a szerződést visszamenőleg, akkor mi van? Visszaadod a teljes még vissza nem fizetett hitelt egyösszegben, kamatokkal? Mert ez következne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!