Kaphatnánk lakáshitelt?
Hitelfelvételnél a számlára érkező nettó jövedelmet nézi a bank. Ha most vásároltok, akkor le tudtok szerződni május 31ig a bankkal, így elvárás kb. annyi van, hogy legyen 25-30% önerőtök és elvileg vehettek fel hitelt. Önerő lehet pótingatlan is.
Június 1. után a jövedelmetek kb. 30%a lesz terhelhető, tehát akkor kell a már említett önerő és a törlesztőtök nem lehet több várhatóan az igazolható jövedelem 30%-nál.
Díjmentesen dolgozó hiteltanácsadó vagyok (választott bank fizeti a munkám). Örülnék, ha írnál privit ha a hitelfelvétel mellett döntesz.
apropó (23.15) sztem az összes bank egy köcsög pénzéhes hiéna egytől egyig mert ahányat én vagyis mi a párommal végigjártunk semmi értelme mindenhol önerő vagy ingatlan jelzálog vagy csillagászati kereset meg a kis f.....szom.
ÉLJEN MAGYARORSZÁG meg a magyar birka nép hogy ezt a sok szart eltűri röviden ennyi ( de azért sok szerencsét )
Ennyire tuti nem adnak hitelt, ha hiteltanácsadó vagy, akkor tudnod kéne...
Nálunk a férjemnek 155000, nekem 142000Ft a bruttóm, erre éppen csak megkaptuk 1.5 éve még a válság előtt! Ha csak most állnánk neki, nem kapnánk már meg, ezt egy olyan hiteltanácsadó mondta, aki nem hitegeti az embereket, hanem a szemükbe mondja, hogy ezzel a fizuval hitelképes vagy nem.
A kérdésedet nem lehet megválaszolni, mert ennyi adat nem elég ahhoz, hogy eldönthessem, hitelképesek vagytok-e vagy sem.
Számít, hogy mennyibe kerül a megvásárolandó ingatlan, számít, hogy mennyi önerőtök van, van-e pót ingatlan fedezet, a jövedelem bankszámlára érkezik-e, stb, stb.
Még egy minimálbéres házaspár is hitelképes ma akár 7-8 mill. Ft lakáshitelre is, de csak bizonyos esetekben. Az egyik lehetséges variáció, ha a lakás értéke kb 14-15 mill. Ft és a különbözet megvan önerőként.
Egy másik lehetséges variáció, ha pl egyáltalán nincs önerő, a vételár 7-8 mill Ft, de van legalább még egy hasonló értékű ingatlan, ami bevonható fedezetnek, mint a megvásárolandó lakás, akkor szintén megoldható a lakásvásárlás
Az előző válaszoló vagyok.
Az általam bemutatott variációk, lehetőségek jún 11-én megint változni fognak egy új kormányrendelet lapján. Még nehezebb lesz lakáshitelhez jutni, mert akkor már a kis jövedelműek valóban nem lesznek hitelképesek még akkor sem, ha megfelelő fedezettel rendelkeznek.
Egy hiteltanácsadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!