Ha van egy banknál tartozásom másiknál nyithatok számlát?
Nyithatsz.
De bankkártyára nem kérheted a fizut csak bankszámlára.
De attól még ugyanúgy vonni fogják.
Ha nem a végrehajtó vonja csak a hitelező bankot hatalmaztad fel korábban, hogy a számládról beszedje a tartozásod, akkor másik banknál vezetett számláról nem tudja levonni.
Ha már végrehajtáson van, a végrehajtó bármelyik banknál is van a számlád, ugyanúgy inkasszálhatja és fogja is.
"Most újra kezdtem dolgozni vonják is a tartozásom"
Igazából nem értelek, kérdező... Ha vonják a tartozásodat egyébként is, akkor miért akarsz még egy számlát nyitni?
Miért lenne jó az Neked, hogy 2 helyen fizetsz számlavezetési díjat, ha így is, úgyis vonják a tartozást?
Ráadásul a tartozásod lehet, szerepel már a KHR-ben, így lehet, más banknál sem kapnál hitelt - ha ezért szeretnél máshol nyitni.
Árulja már el valaki, honnan jön ez a baromság, hogy a pénz kártyára jön? Miért olyan nehéz megkülönböztetni a bankszámlát a bankkártyától?
Naponta leírják ezt a hülyeséget öten, tehát valami alapja csak van, hogy ennyien egyformán ilyen sötétek...
Én elárulom Neked: mivel KÁRTYÁVAL vásárolnak a neten, KÁRTYÁVAL fizetnek a boltban, KÁRTYÁVAL veszik fel a pénzt az automatánál, ezért azt gondolják, hogy a KÁRTYÁN van a pénz.
Egyszer leírtam valakinek, hogy A KÁRTYA CSAK EGY ESZKÖZ ahhoz, hogy hozzájusson a BANKSZÁMLÁN lévő pénzhez, de nem sokat hatott az illetőre...
Ezzel az a baj, hogy akinek ez nem evidens, annak kb. halvány fingja nincs a pénzügyek működéséről, megelégszik azzal a tudattal, hogy az újságosnál sípol a kártya, amikor kifizeti a Blikket, de nem is érdekli, hogy hogyan működik a bank, amelyik az összes pénzét kezeli.
Szomorú, de valahol ezért lehet mindent megcsinálni itt az emberekkel, mert a lakosság tudatossága kb. zéró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!